Hoppa till sidans innehåll

Vennerström topp tio i JVM-slalom

26 FEB 2019 16:48
Under tisdagens JVM-tävling i slalom blev Filip Vennerström bäste svensk. Han gjorde ett starkt andra åk och slutade på en åttondeplats. Tränare Magnus Larsson summerar killarnas insats i JVM som helt okej.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2019 16:48

De svenska åkarna som tävlade i tisdagens juniorvärldsmästerskaps-slalom i itailenska Val Di Fassa var Tobias Hedström Duveds IF, Carl Jonsson, Klövsjö Alpina, Jesper Brändholm, Sälens IF, William Hansson, Mälaröarnas Alpina SK, Gustaf Lindqvist, Sundsvalls SLK och Filip Vennerström, Sundsvalls SLK. Efter första åket låg Jesper på en 14:e plats, Filip körde in på en 24:e plats och Gustaf på en 48:e plats. För Carl, Tobias och William slutade det första åket med varsin uråkning.

I det andra åket gjorde Filip en rejäl upphämtning och hade fjärde bästa tid i mål. Han körde in på en åttondeplats och var 1,92 sekunder efter segraren Alex Vinatzer från Italien. Det blev en 16:e plats till slut för Jesper och tyvärr körde Gustaf ut i det andra slalomåket. Silvermedaljen gick till Benjamin Ritchie från Usa och bronset hamnade hos belgaren Sam Maes.

Tisdagens slalom innebar killarnas sista tävling i årets JVM. Tränare Magnus Larsson summerar killarnas insats i JVM som godkänd men de hade hoppats på mer, speciellt på bättre resultat i dagens slalomtävling.

– Det var lite surt med dagens resultat. Vi hade velat vara med och tampas om medaljerna idag. Det var tråkigt med många uråkningar där vi annars hade åkare som hade chans till medalj. Det som skedde i första åket var det bästa som kunde ske för Jesper och Filip. Jesper körde så bra som det kunde gå och Filip gjorde ett bra andra åk. Vi hade räknat med mer från årets JVM men summerar det som helt okej. Vi fick ett toppresultat i form av Tobias guld i alpin kombination men sen hade vi räknat med mer. I slalom ligger vi ganska bra tekniskt sett men vi ser att vi har mer jobb att göra inom storslalomen. Nu blir det hem och knyta näven och komma tillbaka starkare, säger Magnus.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info