Hoppa till sidans innehåll

VM truppen klar för Alpina VM i Åre

03 FEB 2019 13:19
Nu står det klart vilka svenska åkarna som får tävla i teknikgrenar under VM i Åre. De som blivit uttagna kommer att tävla i storslalom och slalom.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2019 13:19

- Inspirerande att äntligen vara på plats i Åre och påbörja sista uppladdningen inför det som funnits i vår planering så länge. Känns roligt att mönstra ett lag som innehåller både nutida och framtida stjärnor. Jag tror vi hittat en bra balans på de startande och med vinden i ryggen och publikens stöd känner jag att vi har goda möjligheter att prestera på högsta nivå, säger alpina chefen Tommy Eliasson Winter.

Storslalom Dam

Sara Hector, Kungsbergets AK

Frida Hansdotter, Norbergs SLK

Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden

Ylva Stålnacke, Kiruna Bk 

Slalom Dam

Frida Hansdotter, Norbergs SLK

Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK,

Ylva Stålnacke, Kiruna Bk

Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK

– Vi mönstrar ett starkt lag. Både Frida och Sara har i storslalom visat att de med två bra åk kan vara med i toppen. Ylva och Magdalena har en uppåtgående trend i storslalom och vi hoppas på att de skall kunna skrälla. På slalomsidan har vi två riktiga medaljhopp i form av Frida och Anna och med rätt förutsättningar kan även Charlotta och Ylva vara med och tampas topp 10. Det känns otroligt inspirerande med så starkt team och vi ser med tillförsikt fram mot att dra igång det här äventyret hemma i Åre, säger damchef Lars Melin.

Storslalom Herr

Matts Olsson, Valfjällets SLK

Mattias Rönngren, Åre SLK

Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK

Slalom Herr

André Myhrer, Bergsjö Hassela AK

Mattias Hargin, Huddinge SK

Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp

Carl Jonsson, Klövsjö Alpina

– Det är gammalt med nytt. Vi står inför ett generationsskifte och det är en stor möjlighet för våra yngre åkare att ta del och lära sig av de äldre. Både Matts och André är inofficiella kaptener för de här lagen och tillsammans kan de lyfta fram våra yngre talanger. Som vi ser det har vi tydliga medaljchanser i storslalom, slalom och teamevent men som vanligt är det alltid svårt att prestera som bäst när det gäller som mest. Jag tillsammans med resten av teamet längtar till onsdag då vi äntligen kör igång vinterns stora mål, säger herrchef Fredrik Kingstad. 

Uppdatering av den svenska fart-truppen är att Mattias Rönngren, Åre SLK, nu också blivit uttagen till att köra Super G under VM. I störtloppet finns det fortfarande en ledig plats för de svenska herrarna. Under andra träningen, på torsdag 7 februari, avgörs vem som kommer ta den sista platsen och åkarna som gör upp om det är Zack Monsén, Åre SLK och Filip Platter, Åre SLK.

Fart uppställning Herr 

Alexander Köll, Landskrona Ski-Club

Felix Monsén, Åre SLK

Olle Sundin, Djurgårdens IF AF

Fart uppställning Dam

Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin

Lin Ivarsson, Åre SLK 

Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK

Ida Dannewitz, Uppsala SLK 

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info