Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

Wengen – en plats som historiskt gett fina svenska resultat

17 JAN 2019 16:02
Tävlingar i kombination, störtlopp och slalom till helgen. Historiskt har de svenska herrarna gjort bra slalomtävlingar i Wengen. Herrarnas förbundskapten Fredrik Kingstad ser en formvändning som kan ge bra resultat.

  • Uppdaterad: 17 JAN 2019 16:02

Till helgen, 18:e till 20:e januari, är det världscuptävlingar i schweiziska Wengen. Det är tävlingar i alpin kombination samt ett i störtlopp och ett i slalom. För 89:e gången arrangeras världscuphelgen. Störtloppet i den schweiziska skidorten är det längsta loppet med de snabbaste uppmätta hastigheterna under hela världscupturnén. För åkarna brukar det ta runt två och en halv minut att ta sig från start till mål.

Fredagens alpina kombination inleds med ett slalomåk som sedan kombineras med ett störtloppsrace. Förra årets kombination i Wengen vanns av fransmannen Victor Muffat-Jeandet. Svenskarna som ska tävla är Felix Monsén, Åre SLK, och Alexander Köll, Landskrona Skiclub. Beoende på hur det går i kombinationen avgör vem av Felix och Alexander som får köra i lördagens störtlopp.

– Vem som tar platsen till på lördag är ännu oklart. Men det lutar åt Felix som varit snabbast på träning, säger herrarnas förbundskapten Fredrik Kingstad.

Till söndagens slalomtävling är det desto mer säkert över vilka som kommer till start av de svenska herrarna. Det är André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Mattias Hargin, Huddinge SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp och Gustav Lundbäck, Luleå AK. Senaste gången det var tävling i Wengen körde André in sig på en tredjeplats och Kristoffer tog en 25:e plats.

– Historiskt har det gått bra för de svenska herrarna i slalom i Wengen. Kristoffer gjorde säsongsbästa här i fjol och kan vara topp 10 om han står på benen. André har börjat hitta formen nu det senaste på träning och kan få till ett bra resultat på söndag, säger Fredrik Kingstad.

SVT och Eurosport sänder tävlingarna i Wengen.

Tider för helgen är:

Fredag 18:e januari
Alpin kombination störtlopp kl. 10.30
Alpin kombination slalom kl. 14.00 (SVT visar en eftersändning kl. 16.00)

Lördag 19:e januari
Störtlopp kl. 12.30 (SVT visar en eftersändning kl. 16.00)

Söndag 20:e januari
Slalom första åket kl. 10.15 (SVT Play)
Slalom andra åket kl. 13.15

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info