Hoppa till sidans innehåll

Ylva Stålnacke högst upp på pallen i Zinal

22 JAN 2019 13:03
Den andra dagen med Europacuptävling i schweiziska Zinal blev en fortsatt bra dag för Sveriges del. Ylva Stålnacke tog sin andra pallplats på rad men den här gången fick hon kliva högst upp på pallen.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2019 13:03

Fem svenska damer tog sig vidare till andra åket i tisdagens storslalom, den 22 januari och två av dem tog europacup-poäng. Det var Ylva Stålnacke, Kiruna Bk, och Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden. Ylva visade vilja i sin åkning och körde snabbast i första åket. På andraplats, 24 hundradelar efter Ylva, låg italienska Roberta Melesi och tredjeplatsen efter första åket hade österrikiskan Franziska Gritsch, 32 hundradelar efter ledaren. Magdalena körde in sig på en åttondeplats, 83 hundradelar efter Ylva.

Till det andra åket blev det en jämn kamp om pallplatserna. Ylva visade upp fortsatt fin form och med en bestämd åkning tog hon sig i mål med grön skylt. Hon vann med 23 hundradelar över Roberta. Det var en oförändrad pallplats från första åket och tredjeplatsen gick till Franziska. Magdalena slutade på en sjundeplats i dagens race.

– Jag gjorde ett bra första åk och låg i ledning. Jag har aldrig lyckats vinna efter att ha varit i ledning men kände att jag bara hade allt att vinna efter gårdagens resultat. Så jag försökte verkligen gå för det och det höll. Det känns jättekul och jag försöker verkligen att bara njuta så mycket som det går av alla fina resultat som jag haft nu det senaste, säger Ylva.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info