Hoppa till sidans innehåll

16 åkare till alpina junior-VM i Narvik

25 FEB 2020 09:11
Sverige kommer att skicka åtta damer och lika många herrar till alpina junior-VM i Narvik. Junior-VM inleder med störtloppsträning 5 och avslutas med team parallell 14 mars.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2020 09:11

– Tjejerna kommer att representera med full kvot i samtliga discipliner, vi ser att vi har ett starkt gäng som åker till Narvik. Enligt reglerna, har vi möjlighet att anmäla åtta stycken åkare totalt för att deltaga i de olika tävlingarna. Det har varit tufft att lämna duktiga tjejer utanför truppen, men vi känner att framtiden för tjejerna med den konkurrens som finns ser riktigt bra ut, säger sportrådet som ansvarar för uttagningen i ett gemensamt uttalande.

På herrsidan ser laget starkt ut, kanske bättre än på många år, där flera åkare tillhör första startgrupp.

– Killarna kommer att representera med full kvot i samtliga discipliner, förutom störtlopp, där 3 åkare kommer att vara på startlinjen. Vi tycker vi har ett starkt gäng på killsidan, med flertalet åkare som startar i första startgrupp i vissa av disciplinerna, för första gången på några år. Där kan vi konstatera att Ski Team Sweden gjort ett bra arbete med att utveckla dessa åkare och ge dom möjligheter, säger sportrådet.

Svenska truppen till junior-VM Narvik:

Damer: Moa Boström Müssener, Uppsala SLK, Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK, Ida Dannewitz, Uppsala SLK, Emelie Henning, Järfälla AK, Liv Ceder, Sollentuna SLK, Hilma Lövblom, Täby SLK, Sara Rask, Sollentuna SLK, Emma Sahlin, Sollentuna SLK.

Herrar: Gustaf Lindqvist, Sundsvalls SLK, Jesper Brändholm, Sälens IF, Lukas Karlberg, Mälaröarnas Alpina SK, Olle Ström, Saltsjöbadens SLK, William Jonsson, Klövsjö Alpina, Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK, Carl Jonsson, Klövsjö Alpina, William Hansson, Mälaröarnas Alpina SK.

 Kontaktpersoner:

Herrar: Magnus Larsson 070-662 65 25, This is a mailto link

Damer: Anders Andersson 070-660 35 95, This is a mailto link

 

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info