Hoppa till sidans innehåll

Cassman och Pierre toppade i Lycksele

22 FEB 2020 17:31
Anthon Cassman, Östersunds Frösö slalomklubb och Nellie Pierre, Sundsvalls SLK vann i herr- respektive damklassen när näst sista tävlingen av Nocco Alpine Elite Tour avgjordes i Lycksele under lördag.
  • Uppdaterad: 22 FEB 2020 17:31

I damklassen var det Klövsjös Emma-Stina Jonsson som var snabbast av toppduon i det första åket, men Nellie Pierre slog till med andra åket överlägsets snabbaste tid och det grundlade för segern. Wilma Marklund, Umeå som var näst snabbast i det andra åket körde på tredje plats.

 

I herrklassen var det som sagt Anthon som slog till och knep första platsen. Han grundlade segern med ett strålande första åk. Var inte lika snabb i andra, men den totala tiden räckte till för att han skulle få kliva upp överst på pallen. På andra plats landade Mälaröarnas William Hansson som under en lång tid i tävlingar i Mellaneuropa haft problem med att fullfölja tävlingarna, nu stämde det bättre och hans insats räckte till en plats på pallen.  Anthons klubbkompis, Max Gordon Sundqvist lade beslag på tredje platsen.

Ingen av gårdagens segrare eller för den delen topptrio har möjligheter att bli totalsegrare i Nocco Alpine Elite tour.

Efter lördagens tävling toppas herrklassen alltjämt av Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK. Han körde in på tionde plats i Lycksele, vilket räckte till för att han i totalen skulle segla ifrån till ointagliga 691 poäng. Där emot är det fortfarande kamp om platserna bakom Axel, slutpallen i touren är inte avgjord förrän efter söndagens tävling.

Samma sak på damsidan. Hedda Martelleur, Uppsala leder med 77 poängs marginal till tvåan Emma Sahlin, Sollentuna. Men Emma är inte anmäld till söndagens tävling, vilket innebär att Hedda är klar som slutsegrarinna. Men precis som hos herrarna är kampen om de resterande platserna på pallen en öppen affär.

Under söndag avgörs sista tävlingen i årets Nocco Alpine Elite Tour. För er som inte är på plats, men ändå vill följa tävlingarna live är det vara att gå in på Facebook och följa Ski Team Sweden Alpine, där vissas upplösningen av årets tour.

Ställning Nocco Alpine Elite Tour:

https://www.skidor.com/globalassets/alpint/dokument/2019-2020/tavlingar/nocco_aet_2019-2020.pdf

Foto: Klas Rockberg

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info