Hoppa till sidans innehåll

Dressen vinner hemma i Garmisch Partenkirchen

01 FEB 2020 15:11
Dagens störtlopp i tyska Garmisch Partenkirchen vanns av hemmasonen Thomas Dressen, före Aleksander Aamodt Kilde (NOR) och Johan Clarey (FRA). Alexander Köll var ensam svensk på start och slutade 32:a, precis utanför poängplats.
  • Skapad: 01 FEB 2020 15:11

Dressen hade marginalerna med sig och vann med 0,16 före Aleksander Åmodt Kilde och 0,17 före Johan Clarey. Segern firades stort i OS-orten från 1936 då det var första gången en tysk överhuvudtaget var på en störtloppspall i Garmisch sedan Markus Wasmeiers seger 1992. Året efter föddes för övrigt Dressen.

– Det är en brutalt lång tid. För mig är det en dröm som blir sann, att vinna i Garmisch är verkligen en häftig grej för oss tyskar, säger Dressen enligt AP.

Förra lördagen var Dressen först på 26:e plats i klassiska Kitzbühel. Han drog lärdom av missarna i Österrike.

– Efter Kitzbühel var jag riktigt arg. Jag tog alldeles för stora risker och försökte forcera fram ett bra resultat. I det här loppet ville jag känna mig mer avslappnad och ha roligt och bara njuta, säger Dressen enligt AP. 

Ledaren i störtloppscupen, Beat Feuz, som varit på pallen i 17 av de 19 senaste tävlingarna slutade först på sjätte plats.

Den ende svensken till start, Alexander Köll, var nära att ta världscuppoäng men slutade på 32:a plats. Han var mindre än två sekunder efter Dressen.

Legendaren Peter Fill (ITA), avslutade sin karriär idag efter en fantastisk världscupkarriär med 355 starter, 22 pallplatser och 3 segrar. Vi tackar denna hjälte med tre starka hej!

Imorgon är det dags för storslalom i Garmisch med Matts Olsson på start som enda svensk, då Mattias Rönngren skadade knät på träning tidigare i veckan.

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info