Hoppa till sidans innehåll

Fem svenskor topp 16 i Zell am See

18 JAN 2020 14:30
Det blev stor svenskdag i Zell am Sees andra Europacupslalom. Fem åkare topp 16. Bäst lyckades Vemdalens Elsa Fermbäck som var 4:a. Största sensationen, Sollentunas Liv Ceder, med en 15:e plats.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2020 14:30

Det svenska damlaget fortsätter att leverera och i gårdagens slalom i Zell am See fanns en hel rad med positiva händelser. I det andra åket lyfte sig fem av sju svenskor och förbättrade sina placeringar. Största klättringen gjorde Liv Ceder som plockade nio placeringar och slutade 15. Efter en säsong som kantats av urkörning i Europacupen fick Liv till det i två åk och äntligen fick hon visa vilken kapacitet hon besitter. Hon kunde därmed också inkassera sina första poäng i Europacupen.

Hanna Aronsson Elfman, Kils Slk, som tog sina första slalompoäng i fredags var en tiondel bakom Liv och slutade på 16:e plats. Även hon klättrade ordentligt i det andra åket, sju placeringar och gjorde nytt personbästa i disciplinen.

Bäst av svenskorna under lördag blev återigen Elsa Fermbäck. Hon körde upp sig från en 6:e till en slutlig fjärde plats, endast 15 hundradelar från pallen.

Sara Rask, Sollentuna var näst bästa svenska med en 12:e plats, var åtta efter det första åket, men hade ett mindre lyckat andra åk och halkade ner fyra placeringar.

Emelie Henning fullbordade det svenska topp 16 kvintetten med att klättra från 15 till en 14:e plats.

Michelle Kervén, Huddinge SK, klättrade också i det andra, men det räckte inte riktigt fram till poängplats utan hon fick nöja sig med att bli 33:a. Moa Clementson, Uppsala, var på 25:e plats efter det första åket men körde tyvärr ur i det andra.

Närmast på damernas Europacupprogram väntar störtlopp i St Anton 19–22 januari. För teknikåkarna är nästa tävling 23–24 januari i schweiziska Hasliberg, där två slalom ska avgöras.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info