Hoppa till sidans innehåll

Finaldags i Nocco Alpine Elite Tour

20 FEB 2020 17:20
Efter dubbla storslalom i Tärnaby är det dags för stor final i Lycksele av säsongens upplaga av Nocco Alpine Elite Tour. 22–23 februari avgörs vilka som vinner och är du inte på plats kan tävlingarna följas via live streaming.
  • Skapad: 20 FEB 2020 17:20

Totalt fyra slalomtävlingar återstår, två för damer och lika många i herrklassen. Vem, eller faktiskt kan det bli vilka, som vinner touren är fortfarande en öppen affär. Det enda som med säkerhet kan fastslås är att Sundsvall SLK:S Axel Lindqvist kommer att vara vinnare av herrklassen, men det finns en öppning för att han kan få dela segern även om scenariot är mer teoretiskt än realistiskt. Det skiljer 200 poäng mellan Axel och Storklintens Hannes Grym, rent teoretiskt kan Hannes nå i fatt, men då ska Axel inte ta någon poäng, samtidigt som Hannes vinner båda dagarna i Lycksele.

Bakom den duellen är det en helt öppen affär, Hannes är med och slåss om segern, men samtidigt finns åkare bakom som poängmässigt ligger Grym tätt i hasorna och kan förpassa honom bort från den slutliga pallen.

På damsidan är det helt öppet och totalt är fyra åkare involverade i kampen om segern. Hedda Martelleur, Uppsala SLK toppar för tillfället med 512 poäng, tätt följd av Sollentunas Emma Sahlin med 435, Tilde Kandell, Leksand 409 och sedan Alexandra Bauer, IFK 355.

Planen är att Nocco Alpine Elite tours finaler ska kunna följas via live streaming på Ski Team Sweden Alpines facebook-sida.

– Alla som följer oss där kommer att få en notis om sändningen. Är det någon som inte följer oss, kan de bara gå in på Facebook, söka efter Ski Team Sweden Alpine och börja följa oss så missar de ingenting, säger skidförbundets Erik Segerström.

Sändningen är ett första test som görs och faller allt väl ut kan det bli en fortsättning senare under säsongen från andra event.

– Vi är i en uppstartsfas, utvärderar efter Lycksele och sedan får vi se hur vi går vidare. Det ska bli intressant och spännande, säger Erik.

22–23 februari avgörs det, 200 poäng att köra om i respektive klass. På söndag har vi svaret, vilka två som är årets slutsegrare i Nocco Alpine Elite Tour och blivit 15 000 kronor rikare.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info