Hoppa till sidans innehåll

Guld till Hofstedt i ungdoms-OS

10 JAN 2020 19:03
Adam Hofstedt, Karlstad SLK såg till att ge sig själv och svenska laget bästa tänkbara start vid ungdoms-OS i schweiziska Lausanne. Värmlänningen slog till och knep guldet i inledande super-G disciplinen.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2020 19:03

– Ja, det var en bra start, riktigt skoj, säger en glad Adam från Lausanne.

Marginalen till tvåan, slovenen Rog Aznoh, var endast fem hundradelar och det var nära att det strulat till sig ordentligt för Adam redan under inledningen av åket.

– Jag tror jag slog ihop eller korsade skidorna, men det var ganska tidigt, sedan gick det allt bättre och mot slutet gick det riktigt, bra säger Hofstedt.

Han låter lugn och tämligen oberörd när skidor.com får kontakt med honom, ingenting skvallrar om att killen för någon timme sedan tagit guld i ungdoms-OS.

– Vi ska till och äta middag nu, sen vet jag inte, blir nog inget speciellt firande. Medaljutdelningen är i morgon, säger han.

Roligt, javisst, men överraskande?

– Adam är så där bra, han är en allround åkare som är duktig på allt från fart till teknik. Stark, smidig så att han skulle vara med där uppe ingen överraskning, säger tränare Magnus Larsson som haft Adam under sina vingar i ett halvår.

Adam siktade mot en pallplats inför ungdoms-OS, nu blev det guld redan i första starten.

– Vi får väl se vad vi kan göra framöver, men jag är ganska allround som åkare, tycker om att köra alla discipliner. Det är bara att ladda om, säger den nyblivne guldmedaljören.

Bakom Adams förstaplats körde Lukas Ermeskog, Åre SLK in på en 11:e plats. Oskar Gillberg, Täby SLK slutade 38:a.

I damernas tävling blev det också en mycket tight toppstrid där det endast skiljde nio hundradelar mellan ettan och trean. För svensk del var Hanna Aronsson-Elfman, Kils SLK, bäst med en mycket fin 5:e plats, 43 hundradelar bakom segrarinnan Amelia Klopfenstein från Schweiz. Wilma Marklund, Umeå och Emma Sahlin, Sollentuna slutade på en 13:e respektive 15:e plats.

Ungdoms-OS fortsätter under lördag med kombinationstävling för både damer och herrar.

 

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info