Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Christian Moser

Hector stark fyra i Lech parallellstorslalom

26 NOV 2020 19:30
Sara Hector var en futtig hundradel från att ta sig till final i Lech parallellstorslalom i damernas världscup. Förlorade semifinalen mot slovakiskan Vlhova, som blev slutlig segrarinna. Sara slutade fyra. Stark prestation, men lite bittert när final
  • Skapad: 26 NOV 2020 19:30

Redan under det inledande kvalet visade Sara att hon är i mycket bra form. Åkte in på andra bästa tid och visade att hon verkligen var att räkna med i Lech.

Under kvällen, när de 16 främsta skulle göra upp om topplaceringarna, visade Sara upp en mycket stabil och säker åkning. Inte ens en miss i starten i kvartsfinalen kunde få henne på fall utan svenskan tog sig vidare till semifinal där hon ställdes mot Petra Vlhova.

Slovakiskan hade redan tidigare under kvällen haft hundradelarna på sin sida när hon kvalificerat sig vidare och i matchen mot Hector fortsatte hon att ha fru Fortuna på sin sida.

Med minsta möjliga marginal förlorade Sara semifinalen och fick därmed köra om tredjeplatsen mot schweiziskan Lara Gut-Behrami, som för övrigt också imponerat med sin åkning.

Sara mot Lara slutade med schweiziska triumf. Svenskan missade pallen, gjorde kanske inte sina bästa åk för kvällen i mötet mot Lara, men samtidigt visade veteranen Gut-Behrami att hon definitivt är att räkna med den här säsongen.

Totat sett under kvällen var det Lara, Sara och amerikanskan Paula Moltzan (två efter Vlhova) som imponerade med bra åkning. Vlhova startade kvällen svagt, blev bättre under tävlingens gång och stod slutligen som segrarinna, men det var också efter att Moltzan fallit i sista åket.

Under fredag fortsätter parallellstorslalomtävlingarna i Lech med herrarna. Fyra svenskar är med i kvalet på förmiddagen. Saras insats bör definitivt skapat extra energi i svensklägret, det var glädjande att se hennes åkning, det lovar mer inför fortsättningen.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info