Hoppa till sidans innehåll

Ermeskog hundradelar från OS-brons

13 JAN 2020 17:34
Herrarnas storslalom vid ungdoms-OS i Lausanne blev en hundradelsstrid med Lukas Ermeskog och Adam Hofstedt i varsin huvudroll. Men duon hade marginalerna mot sig och missade pallen.
  • Uppdaterad: 13 JAN 2020 17:34

Bäst utgångläge av de två hade Karlstad SLK:s Hofstedt som efter det första åket låg på andra plats efter ledande österrikaren Philip Hoffman. Åre SLK:s Ermeskog hade betydligt tuffare förutsättningar med en 15:e plats och att han skulle kunna blanda sig i medaljstriden kändes inte troligt.

Men Lukas ville någonting helat annat. Svarade för ett fenomenalt andra åk, utan ett enda misstag, och tog ledningen med 1,62 sekunder när han gick skar mållinjen. En ledning som han fick behålla länge, det var först när åttonde-placerade schweizaren Loc Roduit gick i mål som Ermeskog fick lämna ledartronen, men marginalen var knapp, endast sju hundradelar till schweizarens favör. Locs landsman Sandro Zuerbruegg, sjua efter första åket, var elva hundradelar snabbare än svensken som därmed förpassades till bronsplats. Topptrion var sedan intakt en längre tid, även när det var dags för Adam Hofsted. Men karlstadsonen lyckades inte svara upp till samma kvalitet på sitt andra åk som han levererade i första och gick i mål som fyra.

Då återstod bara österrikaren Hoffman och han gjorde inga misstag. Var snabbast även i det andra åket och knep guldet.

Svenskarna slutade därmed fyra och femma, strax utanför pallen. Tredje svensk i tävlingen, Oskar Gillberg, Täby SLK körde ur i det första åket.

Under tisdag är det slalom för både damer och herrar i Ungdoms-OS i Lausanne.

 

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info