Hoppa till sidans innehåll

Intensiva dagar i Alpecimbra

05 FEB 2020 09:11
Åtta svenska åkare har varit italienska Folgaria och tävlat i Alpecimbra FIS Childrens Cup. Det blev några händelserika dagar för hela truppen, med stor invigning, träning och tävling i klassisk alpin miljö.
  • Skapad: 05 FEB 2020 09:11

Alpecimbra FIS Children Cup inleddes på onsdagen med Team Event där Sverige ställde upp med två lag:

Sophie Nyberg, Åre, Tindra Olows, Järvsö, Joel Candert, Täby, Carl-Isac Jernkrok, Bollnäs

Iris Öien, Kil, Tomasine De Brito, Åre, Albin Larsson, Sälen, Olle Hellsten, Lycksele

Tävlingen genomfördes i samma backe som slalomen, vilket innebar att det för en parallell var ovanligt brant samtidigt som banan var väldigt tight. Efter två urkörningar lyckades inte lag Nyberg, Olows, Candert  och Jernkrok ta sig vidare från kvalet, trots riktigt snabba tider av de som tog sig i mål. Lag Öien, De Brito, Larsson och Hellsten gick vidare till åttondelsfinal. Där fick de möta Tjeckien som tyvärr blev för tufft motstånd.

I kampen om bronset ställdes Slovakien mot Italien A och där var Italien det starkare laget. I finalen möttes Österrike och Italien B, men där fick italienarna ge sig och Österrike tog hem Team Eventet.

Under torsdagen var det träning i tävlingshanget och det blev två bra pass med både slalom och storslalom.

Under fredag var det dags för slalom. Efter första åket ledde Joel Candert med nästan en sekund efter ett grymt stabilt åk. Joel inledde även andra åket mycket bra men efter en olycklig grensling i branten var Joel borta. Joel visade  upp bra åkning och fick med sig ett kvitto på att hans nivå står sig väl internationellt. Albin och Olle lyckades inte ta sig i mål i första åket. Bästa svensk blev Carl-Isac Jernkrok på en fin 14:e plats.

I damernas tävling lyckades tyvärr inte Tindra Olows ta sig i mål i första åket. Sophie Nyberg blir bästa svenska genom en fin 18:e plats. Iris Öien och Tomasine De Brito lyckas trots väldigt höga startnummer att placera sig på en 23:e respektive 34:e plats.

Under lördag var det den avslutande storslalomen i Fondo Grandes fina och utmanande backe.  Sophie och Iris lyckades med konststycket att komma i mål på exakt samma tid och delade 12:e platsen efter första åket. I andra åket kör tyvärr både Sophie och Tindra ur. Iris bästa svenska på en 17:e plats tätt följd av Tomasine på en 23:e plats.

I killarnas tävling lyckades Albin bäst med en 17:e plats efter att ha startat absolut sist av 93 killar i första åket. Två placeringar efter Albin placerar sig Olle på en 19:e plats även han med högt startnummer. Carl-Isac slutar på plats 29. Joel inledde första åket med riktigt bra åkning men tyvärr slutade Joels tävling med en krasch och ett skadat knä.  Vi håller tummarna för Joel att han snart är tillbaka för att prestera åkning på hög nivå igen! 

Vi vill tacka alla åkare och hoppas att ni hade det lika kul som vi!

Coacherna Pelle Sahlgren och Björn Lison Almkvist


E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info