Hoppa till sidans innehåll

Kvintett svenskar i EC-omstart

04 JAN 2020 10:34
Jul- och nyårsuppehållet är över för de svenska Europacupherrarna. I trettonhelgen är det dubbla slalom som väntar i franska Vaujany.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2020 10:34

Svenska laget är i Italien och förbereder sig för tävlingarna och tränare Kurt Mayr tycker det ser bra ut inför nystarten.

-Jag tycker det. Sedan när vi går in i det här tävlingarna har de lite bättre startpositioner, många av världscupåkarna som körde europacup före jul är nu inte med och det är bra för oss. Det är inte enkelt, men det ger killarna bättre chans att göra sig själv rättvisa, ta poäng och får bättre utgångsläge. Flera av dem har tagit poäng och det är bra, säger Kurt Mayer.

Det är en kvintett svenska herrar som startar i Vanjay och enligt rapporter som Kurt har fått, kan fransmännen bjuda på bra förhållanden.

-Här i Italien har vi fått skottat snö, men enligt vad jag fått höra från Frankrike är att de har ett bra underlag och vi får hoppas att det håller i sig, säger Kurt.

Under lördag lämnar laget träningslägret och reser till Vanjay, en resa på cirka 4 timmar. Söndag är det dags, andra halvlek drar igång på en säsong som onekligen börjat förtroendeingivande och där vi kan har förhoppningar om fler svenska framgångar.

En kort uppdatering om vad som hänt skvallrar om att det finns klar utvecklingspotential hos killarna och de går en intressant vår till mötes.

Sverige fick en flygande start på europacupsäsongen när Kristoffer Jakobsen, Storklinten körde in en tredje plats i Funäsdalens slalomtävling, vilket kanske ändå inte var någon stor överraskning med tanke på hans kapacitet. Men där klev Tobias Hedström, Duved fram och presenterade sig på allvar. Med startnummer 63 körde han in på en 13:e plats och plockade sköna EC-poäng. 

Kristoffer har efter det ägnat sig mest åt världscuptävlingar, men grabbarna som tillhör träninsgrupp 2 och främst koncentrerar sig på Europacupen har fortsatt visat framfötterna och inte bara i slalomdisciplinen.

I kombinationstävlingen i italienska Santa Caterina slog Tobias Hedström till med pallplats och blev trea. Olle Sundin, Djurgården som föredrar långa svängar framför slalomkäpparna, körde in på 15:e plats i inledande super-G, men visade sedan att han även bemästrar slalomskidorna på ett fördelaktigt sätt och slutade 6:a i kombinationstävlingen.

Carl Jonsson, Klövsjö knep poäng i Val di Fassas slalomhang där han med startnummer 48 körde in på 24:e plats och innan det var dags för julledighet slog Jesper Brändholm, Sälen och Tobias Hedström till med 5:e respektive 9:e plats i parallelltävlingen i italienska Kronplatz.

Men nu väntar nystart och två slalom i franska Vaujany står på programmet.

Svenska laget till Vunjay 5-6 januari:

Tobias Hedström, Duveds IF

Carl Jonsson, Klövsjö Alpina

Jesper Brändholm, Sälens IF

Tobias Windingstad, Jönköpings SLK

William Hansson, Mälaröarnas ASK

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info