Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Lukas och Tilde toppar Nocco Alpine Elite Tour

27 JAN 2020 10:36
Efter fyra storslalomtävlingar i Nocco Alpine Elite Tour toppas herr- respektive damklassen av Lukas Karlberg, Mälaröarnas ASK och Tilde Kandell, Leksands SLK.
  • Skapad: 27 JAN 2020 10:36

Det är ett intensivt program för åkarna i Nocco Alpine Elite Tour. Direkt efter helgens storslalomtävlingar är det skidbyte och under måndag inleds ett slalomblock i touren med tvådagarstävling i Björnrike.

I damklassen är det Leksands Tilde Kandell som leder touren med 290 poäng. Helgens tävlingar resulterade i en seger och en andraplats, vilket var tillräckligt för att hon skulle hålla undan för Sollentunas Emma Sahlin som ligger på andra plats, fem poäng efter Tilde. Huddinges Evelina Fredriksson är totaltrea på 197 poäng och alltså en bit upp till ledarinnan, men det kan svänga snabbt och det är åtta deltävlingar som återstår. 

I herrklassen har Mälaröarnas Lukas Karlberg gjort ett litet ryck och leder sammanlagt med 360 poäng. Bakom honom är det en brödrakamp mellan sundsvallsåkarna Axel Och Gustaf Lindqvist som har 270, respektive 245 poäng. 

Nu går Nocco Alpine Elite Tour in i ett slalomblock där det under måndag och tisdag körs slalom i Björnrike.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info