Hoppa till sidans innehåll

Martelleur och Lindqvist vinnare av Nocco AET

23 FEB 2020 18:16
Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK och Hedda Martelleur, Uppsala SLK blev årets vinnare av Nocco Alpine Elite Tour. Innan söndagens slalom i Lycksele hade duon säkrat sina segrar, men bakom vinnarna var det hård kamp om pallplatserna.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2020 18:16

I damklassen slutade det med att andraplatsen i den totala cupen fick delas mellan Leksands Tilde Kandell och IFK Moras Alexandra Bauer.

Nellie Pierre, Sundsvalls SLK vann tävlingen och tog därmed en dubbel i Lycksele, men hon hade ingen chans att vara med i kampen om pallplatserna i touren. Inte heller tvåan för dagen, Wilma Marklund, Umeå eller trean Matilda Edvinsson, Kiruna hade något med den striden att göra.

Vi får istället titta några placeringar längre ned för att hitta duellen mellan de två åkare som slutligen fick dela på andra platsen i Nocco Alpine Elite tour.

Alexandra Bauer åkte in på sjätte plats, 24 hundradelar före Tilde Kandell, vilket var precis vad som behövdes för att de båda skulle landa på 445 poäng i slutliga sammanställningen. Hedda vann på klara 512 poäng, trots att hon körde ur i det andra åket i Lycksele.

Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK

I herrklassen av Nocco Alpine Elite tour var Axel Lindqvist suverän och överlägsen vinnare med 751 poäng. Han har under säsongen tagit poäng i samtliga tävlingar utom vid ett tillfälle. En imponerande stabilitet, dessutom kan han räkna in tre segrar och två andra platser. Hannes Grym, Storklinten lade beslag på andra platsen och på tredje plats landade Valfjällets Johan Silfält.

Slalomtävlingen i Lycksele var avslutningen på årets Nocco Alpine Elite tour och precis som i damklassen blev det dubbelseger även bland herrarna i Lyckseles slalomtävlingar. Anthon Cassman, Östersund Frösös slalomklubb, var snabbast även under söndag, före klubbkompisen Max Gordon Sundqvist och Tuvo Torvinen från Finland. Nämnas ska att totalvinnaren i touren, Axel Lindqvist var fyra, 42 hundradelar från en plats på pallen.

Slutställning Nocco Alpine Elite Tour:

https://www.skidor.com/globalassets/alpint/dokument/2019-2020/tavlingar/nocco_aet_2019-2020.pdf

Hedda Martelleur, Uppsala SLK

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info