Hoppa till sidans innehåll

Liten miss kostade Hanna OS-medalj

12 JAN 2020 15:12
Hanna Aronsson Elfman var på väg mot medalj i Ungdoms-OS i Schweiz när hon på sista kanten innan mål gjorde ett litet misstag. Tiondelar gick förlorade och Hanna fick nöja sig med 7:e plats.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2020 15:12

Damernas storslalomtävling blev en riktig rysare där fler åkare som inte var med i den absoluta toppen efter första åket blandade sig i slutstriden.

Banan i det andra åket var utmanande, redan efter 15 sekunders åkning kom första svårigheten där många hade stora problem. Emma Sahlin, Sollentuna, som var 21:a efter första åket tillhörde den skaran. Hon hade lite fel riktning in mot porten som låg på en liten välla. Efter lutade det undan och där hamnade Emma långt ner och att därifrån hinna ta sig tillbaka innan nästa sväng blev för tufft.

Wilma Marklund, Umeå, som var 14:e efter första åket hade också små misstag i den övre delen av banan. När hon kom till andra mellantid var hon 38 hundradelar efter ledarinnan. Men Wilma gjorde en otroligt starkt avslutning och skar mållinjen endast en hundradel efter ledarinnan. Marklunds andra åk förde upp henne en placering från 14:e till en slutlig 13:e plats.

Amerikanskan Emma Resnick var den som satte riktig färg på tävlingen i andra åket. Slog till med snabbaste tid, vilket förde upp henne 8 placeringar till en slutlig fjärdeplats. Amanda Salzgeber, Österrike var nästa att göra ett riktigt bra åk och ta ledningen Men därefter kom suveränen Amelie Klopfenstein från Schweiz. Super G-guldmedaljösen slog till med andra åkets näst bästa tid. Klättrade fyra placeringar och tog sin andra guldmedalj i detta Ungdoms-OS. Finskan Risa Pohjolainen som hade ledningen efter första åket slutade på andra plats, 34 hundradelar efter Klopfenstein.

Men Hanna Aronsson Elfman då? Jodå, hon var tvåa efter första och hade riktigt slagläge inför det andra åket. Inledde dock inte lika starkt som i första och var efter vid den första mellantiden, men efter den körde Hanna otroligt bra. I det parti där många hade problem, körde Hanna fort och vid den andra mellantiden hade hon återtagit kommandot och var 8 hundradelar snabbare än ledande Klopfenstein. Men… Sedan kom den ödesdigra missen. Hanna blev lite sen i linjen in mot långsvängen på sista kanten, var tvungen att sätta i ordentligt för att klara av att ta sig runt. Många viktiga tiondelar försvann i ett snömoln och med största sannolikhet även en medalj.

Ungdoms-OS fortsätter måndag med storslalom för herrar. Damerna får en vilodag innan det är dags för slalomdisciplinen senare i veckan.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info