Hoppa till sidans innehåll

Hanna gör debut i Kranjska Gora

10 FEB 2020 13:29
Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK kommer att göra debut i världscupen när det 15–16 februari körs storslalom och slalom i slovenska Kranjska Gora. Även Åre SLK:s Jonna Luthman får nytt förtroende.
  • Skapad: 10 FEB 2020 13:29

– Det har legat i planen att Hanna ska åka världscupen i Maribor, nu är den flyttat till Kranjska Gora, men vi står fast vid den plan som vi gjort så det blir debut i världscupen för Hanna, säger damtränare Christian Thoma.

Hanna har under säsongen gjort fina resultat i Europacupen i både slalom och storslalom. Dessutom hade hon en femte och en sjundeplats i disciplinerna i Ungdoms-OS i Lausanne och nu får hon möjlighet att skaffa sig erfarenhet från världscupen.

– Att åka världscup är lite annorlunda, därför är det bra att kunna vara med och se och lära utan att känna någon press av att måste kvala till andra åk, säger Thoma.

Jonna Luthman är den andre åkaren från träningsgrupp två som är med i truppen, hon har världscuperafarenhet från tidigare och får nu nytt förtroende.

Vid sidan av dessa två är det ordinarie teknikkvintett som åker i Slovenien. En kvintett som under säsongen gjort ordentliga framsteg och där Thoma känner sig till freds med utvecklingen.

– Tittar vi på vad Anna Swenn-Larsson gjort så är hon i dag i den absoluta världstoppen och hon är inte långt ifrån att kunna vinna sin första världscuptävling.

Magdalena Fjällström är tillbaka på en hög nivå och har under senare delen av säsongen gått från klarhet till klarhet.

– Sedan januari månad har hon blivit allt bättre för varje vecka som gått och hon är inne i en positiv trend.

Emelie Wikström har haft en stabil nivå på träningarna, men kanske inte alltid fått ut sin fulla kapacitet på tävling, men Christian tycker att hon hela tiden utvecklats i rätt riktning.

– Hon har hittat sin stabilitet, sedan gäller det att kunna pusha tuffare på både träning och tävling, men det kommer, säger han.

Sara Hector och Estelle Alphand är duon som får avsluta Christians genomgång. Två åkare som haft en tydlig plan att följa den här säsongen och där Thoma känner sig tillfreds med utvecklingen.

– Sara är enligt plan, hon är topp åtta och har utvecklat sin slalom. Estelle har farten, jobbar med stabiliteten, men det är enklare att jobba i den riktningen än att jobba med det motsatta. Men det går inte heller att pressa åkare till framgång, det måste få ta sin tid, men jag är nöjd med den utveckling som vi haft bland tekniktjejerna, säger Thoma.

Damerna befinner sig för tillfället på träningsläger i Obdach och förbereder sig för helgens världscuptävlingar.

Damtruppen till Kranjska Gora 15–16 februari:

Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Estelle Alphand, Jonna Lutman Åre SLK, Sara Hector, Kungsbergets AK, Magdalena Fjällström Tärna IK Fjällvinden, Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info