Hoppa till sidans innehåll

Hanna snabbast i JVM:s kombinationsslalom

09 MAR 2020 16:27
Hanna Aronsson Elfman visade ingen pardon i slalomdelen när den alpina kombinationen avgjordes i JVM under måndag. Hade bästa tid och klättrade från 15:e till en slutlig femte plats.
  • Skapad: 09 MAR 2020 16:27

Hanna från Kils SLK, fortsätter att prestera och åka mycket övertygande i junior-VM i norska Narvik.

Under måndag stod det alpina kombination på programmet och den inledande super-G disciplinen blev allt annat än en munter tillställning för Aronsson Elfmann.

Först nedflyttad start, sedan släpptes fyra åkare och även Hanna fick starta, men han knappt ur startgrinden förrän hon blev stoppad. Justeringar skulle göras i backen och hon fick vackert klättra tillbaka och starta på nytt.

De tog lång tid att göra i ordning de förändringar som krävdes för att kunna fortsätta tävlingarna, allt annat än optimalt för Hanna som fick vänta i över 15 minuter innan hon fick starta på nytt.

Hanna gjorde sitt absolut bästa utifrån förutsättningarna, men det var tufft att prestera på topp efter den uppladdningen.

Under eftermiddagen var det sedan dags för slalom och där fick Kils-åkaren sin stora revansch. Från 15 till en femte plats. Snabbaste tid i slalomåket och det formligen gnistrade om Hannas framfart.

Topptrion från super-G åket kunde ingen rubba och återigen blev det österrikiskan Magdalena Egger som tog hem guldet före landsmaninnan Lisa Grill. Bronsmedaljen gick till amerikanskan Keely Cashman.

Sverige fick ännu en jobspost under gårdagen när Ida Dannewitz, Uppsala SLK föll olyckligt i super-G. Båda skidorna löste ut och hon bjöds en vådlig luftfärd. Det blev ambulans till sjukhuset i Narvik där hon undersöktes. I skrivande stund har vi ingen ytterligare information och hennes tillstånd, men enligt tränare Anders Andersson klagade hon över smärtor i en vadmuskel.

Sedan tidigare har det svenska laget Liv Ceder, Sollentuna på skadelistan. Hon har undersökts i Narvik och en knäskadad är konstaterad och JVM är därmed över för hennes del.

Herrarna tjuvstartade sin kombinationstävling under måndag med slalomdisciplinen och det var blandade resultat från de svenska hoppen. Inför tisdagens super-G ligger Sundsvalls SLK:s Axel Lindqvist på en 17:e plats, 1,40 sekunder efter ledande kanadensaren Jamie Casselman.

William Hansson, Mälaröarna är 31 och hans klubbkompis Likas Karlberg 38.

Övriga svenska herrar körde ur i slalomåket. 

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info