Hoppa till sidans innehåll

Hilma och Hanna godkända i Krvavec

27 FEB 2020 14:56
Inga topp-placeringar för svenska EC-damerna i slovenska Krvavec. Men Hanna Aronsson Elfman och Hilma Lövblom på plats 11 och 14. Dessutom personbästa av Ida Dannewitz i storslalom vilket ger guldstjärna i kanten.
  • Skapad: 27 FEB 2020 14:56

Ingen av de svenska åkarna gjorde några klockrena insatser i det första åket. Deras framfart kantades av varierande grad av misstag, men trots det var fyra topp 30 inför andra åket.

Liv Ceder, Sollentuna SLK var först ut av alla efter att varit just 30:e plats, men tyvärr tog hon sig inte i mål utan körde ur. Sedan följdes hon av Hilma Lövblom, Täby SLK och Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK som lyckades avancera i andra åket till en slutlig 14 och 11 plats. Klart godkänt av de två och framförallt för Hilma som inte riktigt nått upp till sin rätta kapacitet senaste tiden. I torsdagens tävling tog definitivt ett steg i rätt riktning.

Jonna Luthman, Åre SLK var den av svenskorna som låg bäst till efter första åket med en tiondeplats, hade inte alls lyckan med sig i det andra utan halkade tillbaka till en 22 plats.  Ida Dannewitz, Uppsala hade stora problem i första åket och gjorde en stor miss före sista kanten innan målgång och var på plats 32. 

I andra lyckades hon klart bättre och kunde klättra till en slutlig 23:e plats som är personbästa för henne i disciplinen.

Sara Rask, Sollentuna försvann redan i det första åket och kampen om totalsegern i storslalomcupen tätnade därmed rejält. 

Inför tävlingen toppade Sara cupen med 350 poäng, nu leder hon med endast en poäng före fransyskan Doriane Escane. Drygt 30 poäng längre bak, på tredje och fjärde, plats ligger österrikiskan Elisa Moerzinger samt norskan Marte Monsen.

Övriga svenskor körde ur eller kvalificerade sig inte till andra åket.

Tävlingarna i Krvavec fortsätter under fredag med ytterligare en storslalom i Europacupen.

Reultat Krvavec storslalom:

https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=AL&eventid=45025&seasoncode=2020

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info