Hoppa till sidans innehåll

Rask topp 5 i Haslibergs EC

23 JAN 2020 14:50
Svenska EC-damerna fortsätter att vara med och slåss om topplaceringar. I slalomtävlingen i schweiziska Hasliberg blev Sara Rask slutlig femma efter att kört upp sig sex placeringar i andra åket.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2020 14:50

Segrade gjorde brittiskan Charlie Guest som med andra åkets snabbaste tid såg till att vara bäst även totalt. För svensk del blev det en ny topplacering av Rask, men sett till hela laget blandades det friskt i andra åket. Där fanns både de som tog chansen och de som inte lyckades riktigt lika bra.

Efter det första åket var Elsa Fermbäck, Vemdalens IF bästa svenska på en tionde plats. Avståndet fram till ledande Marta Rosetti från Italien var 88 hundradelar och fram till en pallplats var avståndet 53 hundradelar,

Sara Rask hittade vi på en elfte plats. Hon hade drygt en sekund till den absoluta toppen och delade sin placering med, Dvornik från Slovenien och fransyskan Forni.

Emelie Henning, Järfälla AK var 20:e, men efter henne sedan blev det kamp om hundradelarna för att gå in topp 30 och skaffa sig bra startposition till andra åket.  Moa Clementsson, Uppsala SLK och Liv Ceder, Sollentuna SLK gick in på varsin sida om 30-strecken. Moa var 29, men Liv var åtta hundradelar långsammare och fick då finna sig i att vara 31:a. Michelle Kervén, Huddinge SK var 36. Hanna Aronsson Elfman körde ur första åket.

Moa tog verkligen vara på möjligheten att starta tidigt i det andra åket. Slog till med femte bästa tid och klättrade 13 placeringar till en slutlig 16:e plats, vilket är tangerat personbästa för henne. Även om Liv Ceder inte fick förmånen att starta tidigt i andra åket kunde hon ändå leverera ett åk att bra klass. Klättrade tio placeringar till en slutlig 21:a plats, vilket med tanke på hennes utgångsläge inför andra åket var mycket stark. Michelle Kervén fick också med sig ett antal poäng i och med sin 28:e plats.

Bästa svenska för dagen blev slutligen Sara Rask efter att både Elsa Fermbäck och Emelie Henning kört ur i det andra åket. Sara visade återigen att hon etablerat sig på i EC-toppen och var endast 32 hundradelar från en pallplats.

Damerna har under fredag ytterligare en tävling innan de är färdiga med programmet i Hasliberg.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info