Hoppa till sidans innehåll

Stenmark-Noglerstipendium till kvartett

06 APR 2020 13:38
Fyra åkare har fått tagit mot stipendium från Ingemar Stenmark-Herman Noglerfonden. Syftet med fonden är att stimulera den alpina skididrotten och det är inom tre olika kriterier som stipendium kan sökas.
  • Uppdaterad: 06 APR 2020 13:38

Kvartetten som den här säsongen premierats faller in under olika delar av kriterierna, där den mest namnkunniga för gemene man är alpina landslagets och UHSK Umeå SK:s Charlotta Säfvenberg (bilden). Charlotta skadade sig en vecka innan världscuppremiären i finska Levi och har sedan dess jobbat hårt med sin rehabilitering för att komma tillbaka med siktet inställt på en ny världscupsäsong samt VM i Cortina 2021 och därefter OS i Beijing året efter.

Andra damen att belönas är Ida Candert, Täby SLK. Har hittills haft en karriär som kantats av skador men hela tiden jobbat sig tillbaka. Bra resultat under säsongen med bland annat medalj i ÄJSM samt pallplats i FIS-tävling i Klövsjö.

Den andra halvan av kvartetten som får stipendium är två herrar.

Daniel Jorälv, Arvika SLK studerar idrottsvetenskapliga programmet i Östersund och har haft praktik på Fjällgymnasiet. Han brinner för den alpina sporten där han gärna vill verka i framtiden och bland annat då verka för att ungdomar som en gång börjat med skidåkning också ska vilja stanna inom sporten under många år.

Norrbottningen Max Westman från Storklinten AK Skalp är den fjärde stipendiaten. Han kommer att börja RIG i Gällivare under 2020. Är bred i sitt idrottsutövande och har dessutom en musikalisk ådra.

Stipendierna som delas ut är pengar där Charlotte och Ida får 10 000 SEK, Daniel och Max får 5 000 SEK. Stort grattis och lycka till i framtiden!

Foto: SSF/Erik Segerström

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info