Hoppa till sidans innehåll

Stig-Ove Gustafsson har avlidit

28 SEP 2020 08:10
Skidvärlden har mist en profil och ledare. Stig-Ove Gustavsson, Tärnaby har avlidit vid en ålder av 83 år.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2020 08:10

Stig-Ove Gustafsson var en av svenska skidåknings stora ledarprofiler på såväl den nationella- som internationella arenan. Han satt under ett flertal år i Svenska Skidförbundets styrelse, han var ledamot i Internationells olympiska kommittén och Internationella skidförbundet.

Stig-Ove Gustafsson var gymnastiklärare till sin profession och det var via det spåret som hans vägar styrdes till Tärnaby i början av 1960-talet.  Väl på plats i fjällbyn som kom att bli hans vistelseort under största delen av hans liv drog han också igång den organiserade alpina träningen i byn.

Många är de alpina stjärnor som haft Stig-Ove som tränare och ledare, Mikaelsson, Nilsson (Hansen) Stenmark, Strand, Grahn och Fjällberg är några som har Stig-Ove att tacka för utvecklingen av sina alpina karriärer.

Stig-Ove var en intresserad lyssnare, klok i sin tanke, respekterad och uppskattad i alla kretsar. En tränar och ledare som gärna delade med sig av sin erfarenhet, lyhörd för utveckling och innovationer. Han rörde sig lika hemtamt i maktens korridorer som i slalombacken i Tärnaby. En skidambassadör har lämnat arenan och inskriptionen för Sixtusmedaljen, Svenska Skidförbundets högsta utmärkelse som Stig-Ove fick 2008, sammanfattar bra det avtryck som Stig-Ove lämnar efter sig: För framsynt, segerrik ledning av svensk skididrott.

Foto: Bildbyrån

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info