Hoppa till sidans innehåll

Svenska laget i Levi drabbat av Covid-19

18 NOV 2020 21:39
Svenska alpina damlandslaget har fått en jobspost inför tävlingarna i Levi kommande helg. Damchefen Christian Thoma testades positivt för Covid-19 vid ankomsten till Finland och är nu isolerad.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2020 21:39

– Alla åkare, tränare och ledare som anländer till Levi har testat sig via organisationen på plats och det var i samband med det som Christian testades positivt, säger Sveriges landslagschef Lars Melin.

Christian har isolerats av den finländska hälsomyndigheten och Lars som reste tillsammans med Christian, men testat negativt, är satt i karantän.

Övriga i den svenska truppen som är på plats i Finland testades negativt och kan fortsätta uppladdningen inför helgens slalompremiär i världscupen.

– Jag har informerat laget om det som hänt och Christian är inte på något sätt sjuk eller har några symptom, vilket är bra. Det är klart Christian kommer saknas i backen, men vi har förberett oss under lång tid och vi är här för att tävla och de ser vi verkligen fram mot det, säger Melin.

Landslagen i svenska skidförbundet har ett protokoll som de följer sedan de inledde försäsongen och lägerverksamheten. Dagen innan avresan till Finland gjordes ett antigentest som var negativt.

– Vi har rutiner där vi kollar temp och tecken på symptom varje morgon, Christian har följt det protokollet, men inte haft några som helst symptom, säger Lars.

Christian får nu finna sig i att sitta isolering och följa helgens tävling från sidan.

– För det övriga laget som är på plats i Finland fortsätter förberedelserna enligt plan. Det är träning i morgon förmiddag, men vi kommer att testas ytterligare under morgondagen, säger Melin.

För ytterligare information:

Lars Melin, landslagschef:  +46 (0)70 637 10 11

Peter Albertsson, kommunikationschef: +46 (0) 70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info