Hoppa till sidans innehåll

Svensk besvikelse i Madonna di Campiglio

08 JAN 2020 23:19
De svenska förhoppningarna var uppskruvade när världscupcirkusen landade i klassiska Madonna di Campiglio, med ännu en stämningsfull kvällsslalom på agendan.
  • Skapad: 08 JAN 2020 23:19

André Myhrer kommer till Madonna med tre topp fem placeringar, varav en andraplats, och visar att han är i fortsatt bra form.

André gick ut tidigt och behöll nummer 3 även i resultatlistan efter ett lovande första åk. Tyvärr ville han lite för mycket i andra åket och lämnade inte ens plats för vitfärgen på pjäxorna, utan gränslade i övre delen av banan och fick glida ner på sidan av banan, tydligt besviken.

”Krille” har även han visat prov på stabil och snabb åkning inför kvällens tävlingar, med en sjätteplats som bäst i Val d’Isere innan jul. Precis som senast i Zagreb så höll det tyvärr inte hela vägen ner, utan han gränslade efter att ha nosat på käpproten ett par gånger innan det small.

Carl Jonsson, Klövsjö Alpina, var tvungen att lämna in nummerlappen på grund av smärtor i knät efter en träning tidigare i veckan. Debutanten William Hansson, Mälaröarnas Alpina, nådde inte hela vägen för att kvala till andra åket, men fortsätter turnén en erfarenhet rikare.

I övrigt imponerande åkning av kvällens vinnare, Daniel Yule (SUI), som ställer sig högst upp på pallen andra tävlingen i rad. Även Henrik Kristoffersen (NOR) och Clement Noel (FRA) visar att dom är sugna på totalen, nu när den store Hirscher lagt skidorna på hyllan.

Närmast i världscupprogrammet ligger damernas störtlopp och alpin kombination i Altenmarkt-Zauchensee (AUT), som startar med träning imorgon 9 januari. På startlistan finner vi Lin Ivarsson, Åre SLK, och Ida Dannewitz, Uppsala SLK.

För herrarna är det fokus på storslalom och slalom i Adelboden (ITA) 11-12 januari.

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info