Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg/SSF

All tävlingsverksamhet är inställd

17 MAR 2020 14:16
All tävlingsverksamhet inom alpint och skicross är från och med i dag inställd. Det tidigare datumet för nytt besked, 29 mars, är bortplockat. Alpint och skicross förhåller sig till SSF i övrigt och stänger tävlingssäsongen 2019–2020.
  • Skapad: 17 MAR 2020 14:16

Beslutet gäller samtliga nationella arrangörer, men innefattar också att inga svenska åkare, bosatta i Sverige, reser eller tävlar i andra länder resterande tid av innevarande säsong.

– När vi följer den utveckling som vi i dag har i samhället av smittspridningen av virus Corona-19 är det inte nödvändigt att invänta 29 mars. Vi kan bekräfta tidigare övergripande beslut redan i dag. De rekommendationer som ges från myndigheter är tydliga och då stänger vi tävlingssäsongen, säger alpine chefen Tommy Eliasson Winter.

Avslutad tävlingssäsong innebär inte förbud mot att träna, men där är det upp till klubbar att själva avgöra sin verksamhet och följa de rekommendationer som myndigheterna förmedlar.

– Vi förbjuder i dagsläget inte någon att träna men vi rekommenderar alla att lyssna, ta till sig och följa de rekommendationer som ges från folkhälso- och regionala myndigheter. Vi har alla ett eget ansvar i den här situationen, säger Tommy.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info