Hoppa till sidans innehåll

Alpina damlandslaget laddar om på hemmaplan

22 NOV 2020 10:08
Svenska alpina damlandslaget har kommit hem till Sverige och befinner sig för tillfället i Storklinten strax utanför Boden. Nytt land och nya regler, inom kort ska samtliga i laget göra ett PCR-test, nu planeras för fortsättningen av alpina säsongen.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2020 10:08

– Nu vänder vi blad och blickar framåt. Vi har världscuptävlingar i Lech kommande fredag och lördag för både damer och herrar och där ska vi vara representerade, vilka som åker kommer vi presentera på måndag, säger landslagschefen Lars Melin.

När svenska damlaget under lördag passerade gränsen till Sverige innebar det att de finska myndigheternas regler övergick till svensk dito.

– Det är så det fungerar, åkare och ledare är nu i Storklinten där samtliga lever separerade precis som de gjorde i Finland, men i Sverige råder andra regler, vilket till exempel innebär att det är tillåtet att ta en promenad, så länge du inte beblandar dig med andra människor, säger alpin chef Tommy Eliasson Winter.

När alpina damlandslaget nu befinner sig i Sverige har möjligheten öppnat sig för åkare och ledare att resa hem, vilket är efterlängtat för många i laget som levt isolerat under mycket lång tid.

– I samråd med medicinska teamet har vi kommit fram till att närmaste planen är att samtliga i gruppen ska PCR-testa sig för att få ett kvitto på att de inte har någon infektion, det är steg ett. Först därefter går vi vidare, säger Eliasson Winter.

Damchefen Christian Thoma har reviderat ursprungsplanen för säsongen. Hela laget blickar framåt. Förtillfället är ett antal ledare är sjukskrivna, men damerna kommer att kunna träna ni stort sett enligt grundplaneringen.

– I det stora hela följer vi den plan som är lagd. Vi kommer att skjuta på ankomstdatum till vårat nästa läger i början av december. Åkarna från träningsgrupp två går tillbaka till sitt ordinarie lag och förbereder sig för kommande Europacuptävlingar, säger Christian.

För slalomdamerna är nästa världscup 28–29 december i Semmering, det finns gott om tid för Anna Swenn Larsson, Emelie Wikström och resten av slalomgänget att förbereda sig för det. Närmast står parallelltävling i Lech på programmet, sedan väntar en farthelg innan det är storslalom i Courchevel 12–13 december.

– Det är många tävlingar kvar på säsongen, inte minst VM i Cortina som är stora målet. Vi ska gå stärkta ur det här och komma tillbaka, så är det bara. På måndag presenterar vi truppen till Lech, säger Lars Melin.

För ytterligare information:

Tommy Eliasson Winter, alpinchef: +46 73 180 83 94

Lars Melin, landslagschef: +46 70-637 10 11

Christian Thoma, damchef: +39 348 287 78 57

Peter Albertsson, kommunikationschef: +46 70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info