Hoppa till sidans innehåll

Alpina herrarna firar midsommar i Riksgränsen

18 JUN 2020 12:55
Herrar träningsgrupp 1 styrde kosan till Sveriges nordliga delar när det blev tillåtet att resa inom landet igen. Sedan 15 juni är de på läger i Riksgränsen och där stannar de till sömndag efter midsommar.
  • Skapad: 18 JUN 2020 12:55

– Vi har haft det bra så här långt. Kör skidor på morgonen och sedan har vi annan träning och andra verksamheter under dagen, säger herrchefen Fredrik Kingstad.

Konstellationen av träningsgrupp 1 är ny för säsongen och lägret i Riksgränsen har flera syften.

– Dels får vi vara på snö och åka skidor, men sedan är det också en möjlighet för den här nya gruppen att träffas, svetsas samman och bygga för framtiden, säger Fredrik.

Träningen bedrivs på morgonen innan ordinarie besökare i Riksgränsen letar sig ut i backarna och det krävs en hel del arbetet innan underlaget är som laget önskar det.

– Alla hjälps åt så då går det fort och är enkelt, inte bara tränarna som kör hinkar med salt för att få till ett användbart underlag, säger Fredrik.

Herrarna kommer att vara kvar i Riksgränsen till söndag 21 juni, vilket innebär att midsommarafton kommer att firas på snö med träning.

– Ja, vi har vilodag torsdag, men sedan kör vi på tre dagar innan vi avslutar, säger Fredrik.

Åkare som är på plats i Riksgränsen är: Gustav Lundbäck, Luleå AK, Lukas Karlberg, Mälaröarna Alpina SK, Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp, Tobias Hedström, Duveds IF, Tobias Windingstad Jönköpings SLK, William Hansson, Mälaröarnas Alpina SK, Mattias Rönngren Åre SLK.

Foto: Gustav Lundbäck

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info