Hoppa till sidans innehåll

Alpina utbildningar säsongen 2020/2021

17 JUN 2020 09:32
Kunskap är inte tungt att bära, men värdefullt för dig själv och andra. Ta chansen och anmäl dig eller någon från din klubb till någon av alla de utbildningar som erbjuds kommande säsong.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2020 09:32

Den 1 juli öppnar anmälan till Svensk Alpin tränarutbildning, SATU. Följ länken: https://www.skidor.com/Grenar/Alpint/Utbildning/svenskalpintranarutbildningsatu/

Svensk Alpin Tränarutbildning genomförs på snö och barmark under ett fysiskt tillfälle.
Varje SATU-kurs har innehåll av web-utbildning med föreläsningar och teori, praktik i sin hemmaförening, föreningsutveckling i samverkan med SISU Idrottsutbildarna samt praktisk barmark- och snöträning.
När man genomfört SATU I, SATU II och SATU III har man slutfört hela Svensk Alpin Tränarutbildning. Varje kurs fortlöper under en säsong.

Till säsongen 2020/2021 kommer SATU att genomföras vid fem olika tillfällen.
SATU I, Idre 11–13 december 2020 och Järvsö 15–17 januari 2021, totalt finns 80 kursdeltagarplatser.
SATU II, Åre/Duved 7–10 januari 2021, totalt 32 kursdeltagarplatser.
SATU III i Åre 24–28 februari 2021, totalt 24 kursdeltagarplatser.

SATU I, unga ledare utgår. Istället kommer unga ledare-utbildningen att fortsätta som en grenöverskridande utbildning tillsammans med alpint, skicross, freestyle och snowboard. Utbildningen kommer att genomföras på barmark i Åre där man förutom övergripande träningslära kommer att beröra träning för respektive specialidrott. Våra unga ledare är viktiga för våra föreningar som förebilder och som budbärare för sporten. Är man mellan 15–25 år och aktiv eller om man valt att bara vara ledare är det en relevant kurs som första ledarutbildning. Mer om den kursen i augusti med anmälan 1 september.

SATU genomförs alltid centralt av utbildningsansvarig och instruktörer från SATU instruktörsteam, skidgymnasietränare och landslagstränare.

En nyhet kommande säsong är alpina utbildningsprogrammet med 15 olika utbildningar som kan arrangeras av RF-SISU, förening och distrikt samt centrala utbildningar. Kurserna är, RF/SISU introduktionsutbildning för tränare och grundtränarutbildning för tränare, förenings- och distriktsutbildningar som Skidor Vill, SSF alpint bas, fysisk träning, bansättning, barntränarutbildning och arrangörsutbildning, centrala kurser som unga ledare, central arrangörsutbildning FIS, SATU, specialiseringsutbildningar och tränarcertifiering. Mer information om alpina utbildningsprogrammet kommer i juli på www.skidor.com/utbildning

Skribent: Anna-Karin Jejlid
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info