Hoppa till sidans innehåll

Anna har invigt sitt utomhusgym i Åre

22 SEP 2020 09:17
Anna Swenn Larsson har tillsammans med Bauhaus gett Åre ytterligare en attraktion. Det har varit stor invigning av Annas utomhusgym och alpina landslaget var på plats för att testa faciliteterna.
  • Skapad: 22 SEP 2020 09:17

Anna Swenn Larsson som bor i Åre har saknat ett lättillgängligt utomhusgym och när Bauhaus gav henne möjlighet att förverkliga ett projekt som kunde gynna svensk idrott och utveckling, var inte steget långt för Anna att förvekliga sin idé.

– Det här är verkligen någonting som jag saknat. Det känns jätteroligt och bra att vi kunnat genomföra det här och erbjuda alla som bor och är i Åre ett riktigt utomhusgym med centralt läge, säger Anna.

Gymmet är placerat vid Åresjöns strand. Lättillgängligt för alla som springer, promenerar och motionerar längs strandpromenadvägen.

Friskvård i öppet landskap, möjligheten att fysiskt aktivera din kropp, ett alternativ till inomhusaktivitet med hantlar och skivstänger.

– Vi är aktivt med och bygger svensk idrott. Det är otroligt roligt att kunna göra det här tillsammans med Anna och ge framförallt ungdomar, men också alla som bor eller vistas i Åre den här möjligheten att träna. Sedan blev placeringen väldigt smakfull, säger Bauhaus i en kommentar.

Invigningen kantades av idel ädel alpinåkaradel samt en och annan nyfiken bybo och höstgäst. Men där bjöds också på tävling, en gång för alla skulle det avgöras vem som hade Åres starkaste nypor.

En klass, oavsett ålder eller vikt. Du skulle fritt hänga så länge som möjligt i en stång och bara hålla i dig med händerna, enkelt och okomplicerat.

Representanter från landslaget fanns med och kämpade, men Åres starkaste nypor har utan tvekan Kimmen Edin, överlägsen vinnare som i 10 minuter briljerade på stången för att som avslutning bryta sig upp sätta sig på densamma. Imponerande styrka.

Lika imponerande är Annas gym, som redan används flitigt av traktens ungdomar, bland annat Åre SLK:s skidåkare som kör delar av sin försäsongsträning vid anläggningen. 

 

 

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info