Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Anna skadad – bröt fotleden på träning

19 DEC 2020 16:00
Anna Swenn Larsson har skadat sig under träning i Italien. En första röntgen och undersökning visar att hon ådragit sig ett brott på fotleden och hon är nu på väg hem till Sverige.
  • Skapad: 19 DEC 2020 16:00

– Jag har sett översiktliga röntgenbilder och det rör sig om ett brott på insidan av fotleden. Anna är gipsad och kommer att flyga hem så snart det är möjligt och sedan gör vi ytterligare undersökningar i Sverige, säger landslagets läkare Jakob Swanberg.

Det kan bli aktuellt med operation.

– Vi får väl se när vi tittat närmare och gjort ytterligare undersökning. Det jag kan se på bilderna som jag fått är att benet ligger väldigt bra och vi tar ställning till hur vi gör med ett eventuellt ingrepp efter att Anna kommit hem, säger Jakob.

Operation, eller inte. Skadan innebär sex veckor i gips för Anna Swenn Larsson och efter det rehabilitering. 20 februari 2021 avgörs damernas slalom i världsmästerskapen i Cortina.

– Det kommer att bli en kamp mot klockan, så är det. Men målsättningen är att Anna ska bli bra så snart det är möjligt och vi kommer jobba och göra det vi kan för att VM ska vara möjligt, säger Jakob.

Annas, säsong har hittills kantats av motgångar, men mitt i det tråkiga att hon skadat sig kan hon ändå se någonting positivt.

– Det är inte ett knä, eller någonting sådant som är skadat. Nu ska jag hem och se till att få det här ordnat på bästa sätt. Sedan blir det 6 veckor i gips och därefter får jag jobba vidare, säger Anna.

Olyckan skedde i ett relativt enkelt parti, under träningens första åk.

– Jag var riktigt på, ibland kan jag var lite trög i starten, men i dag var jag pigg. 

Anna grenslade en käpp riktigt hårt och det var då olyckan var framme och brott på fotleden blev ett faktum.

– Direkt så kändes det inte så farligt, var mer som en rejäl smäll, men ganska snabbt blev smärtan värre och då förstod jag ganska snabbt att det var lite allvarligare, säger Anna.

Hon är givetvis väl medveten om att det blir en kamp mot klockan för att vara tillbaka till VM i Cortina, men nu är läget som det är och då gäller det att se framåt och se tiden an med tillförsikt. Viktigast under lördag är att komma hem för ytterligare undersökning och eventuell operation. 

För ytterligare information:

Peter Albertsson, kommunikationschef: +46 (0) 70 397 00 92

Jakob Swanberg, landslagsläkare: +46 (0) 70 653 87 21

Christian Thoma, damchef: +39 348 287 78 57

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info