Hoppa till sidans innehåll

Anna Swenn Larsson testad positiv för Covid-19

02 DEC 2020 17:50
Under onsdag eftermiddag fick Anna Swenn Larsson beskedet att hon testats positivt för Covid-19. Anna är i Åre och har så varit efter hemkomsten från världscupen i Finland.
  • Skapad: 02 DEC 2020 17:50

Anna Swenn Larsson var på väg till träningsläger i Europa och stod med ena foten i kappsäcken när hon fick ta mot beskedet.

– Det är lite svårt att ta in, kan inte riktigt se när jag blivit smittad, har mer eller mindre varit isolerad eller varit på behörigt avstånd från människor jag träffat, säger Anna som är både bedrövad och ledsen.

Direkt efter hemkomsten från Levi gjorde Anna ett PCR-test som var negativt. Hon har därefter befunnit sig i Åre, tränat och hållit distans till sin omgivning.

Men någonstans på vägen har hon blivit smittad och ska vi se någonting positivt i det hela är det att de här hände just nu.

Nästa världscuptävling för Anna är först 28–29 december i Semmering, Österrike.

– Ja, ser vi på det sättet så är tillfället kanske bra. Det finns kanske tid att bli frisk, sedan har jag haft ett samtal med Christian Thoma om ett upplägg med träning och förberedelser inför Semmering, så det ska ändå kunna fungera, säger Anna.

Men för Anna är det aldrig enkelt att tvingas avstå träning, hon har inte heller några som helst symptom att vara sjuk, vilket gör situationen lite märklig.

– Men det är jag glad och tacksam för och jag hoppas det kan fortsätta så. Det är klart värre för alla som blir svårt sjuka i den här pandemin, förhoppningsvis är det här någonting som kan gå över ganska snabbt.

Under senaste tiden har det svenska slalomdamerna varit på hemmaplan och skött träningen på egen hand. Närmast på agendan var ett läger i Cervinia, Italien med start 4 december. Men av det blir ingenting för Anna, hon får nu rikta in sig på att bli kvitt sin Covid-19 influensa och sedan sikta in sig mot tävlingarna i slutet av året.

– I det här läget är det svårt att blicka långt framåt, först och främst ska jag bli frisk och testa negativt innan jag kan göra någonting. När den dagen kommer får vi se var i tiden vi befinner oss och då får vi jobba vidare därifrån.

För ytterligare information:

Peter Albertsson, kommunikationschef alpint& skicross: +46 (0) 70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info