Hoppa till sidans innehåll

Anna tog härlig revansch i Flachau

14 JAN 2020 22:09
Österrikiska Flachau är ett av de mest spektakulära stoppen på touren och brukar bjuda på storpublik i samband med kvällstävlingen och så även ikväll. Anna Swenn-Larsson fick ta revansch på förra årets nedriga gränsling med en stark andraplats.
  • Skapad: 14 JAN 2020 22:09

Sedan tävlingarna i Zagreb för tio dagar sedan har de svenska teknikdamerna slipat formen i Sterzing, Italien. Sverige ställde upp med hela 9 tjejer till första åket och inte helt oväntat blev det Anna Swenn Larsson som lyckades bäst med en glädjande 2:a plats, endast en tiondel efter vinnaren Petra Vlhova. Anna låg 4:a efter första åket och drog till med ett kanonåk i andra, där hon även var snabbast av alla.

Underlaget höll riktigt bra, vilket gav förutsättningar även för högre startnummer att klämma sig in till andra åket. Både Magdalena Fjällström och Sara Hector med startnummer 22 och 24 körde upp sig till 10:e respektive 11:e plats efter första åket. Emelie Wikström tappade fart och lyckades precis ta sig vidare som 28:a och fick starta även det andra åket. Tyvärr räckte det inte hela vägen för resten av tjejerna som får ladda om till nästa race.

I andra åket tappade Magdalena och Sara några placeringar i det extremt tighta racet och slutade på 14:e respektive 20:e plats. Emelie klättrade till en 24:e plats 4.07 sekunder efter Petra Vlhova (SVK) som återigen var i topp.

Nästa stopp för damerna är Sestriere (ITA) med storslalom och parallellstorslalom kommande helg, 18-19 januari.  

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info