Hoppa till sidans innehåll

Åtta svenska damer åker slalompremiären i Levi

17 NOV 2020 12:00
Sverige ställer upp med åtta damer i världscupens alpina slalompremiär i finska Levi 21–22 november. Våra främsta hopp har kvalitet för att vara på pallen och kriga om topplaceringar, men i truppen finns även en världscupdebutant.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2020 12:00

Månader av förberedelser närmar sig sitt slut. Smygstarten i Sölden härförleden gav en försmak att vintern är i antågande. Nu dukas damernas huvudrätt för slalomsäsongen fram, två av säsongens nio tävlingar avgörs i helgen och för svensk del finns en rad åkare som vi ställer våra förhoppningar till.

– Vi har kunnat förbereda oss på ett bra sätt under hela försäsongen. Åkarna har följt den plan som vi har satt upp och nu under senare delen av försäsongen har vi varit i Sverige och kunnat träna under mycket bra förhållanden, säger damchefen Christian Thoma.

Åtta damer har kvalificerats sig till truppen som kör i Levi. De flesta namnen är bekanta sedan tidigare, men där finns också en debutant. För Moa Boström-Mussener, Uppsala SLK blir det premiär i världscupsammanhang och hon tar därmed ett nytt steg i sin alpina karriär.

Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, Emelie Wikström IFK Sävsjö och Charlotta Säfvenberg Umeå SK är en trio med betydligt mer rutin i världscupsammanhang och Christian är optimistiskt utifrån det han sett under den senaste tidens tränings.

– Vi har tränat på utmanande underlag och Anna åker riktigt bra. Tycker att Emelie blivit allt bättre och tagit för sig på ett bra sätt även när förhållandena inte är enkla. Charlotta kommer tillbaka efter en skada och har missat en hel del skidåkning, men hon har kommit tillbaka starkt, säger Christian.

Onsdag åker laget över till Finland för att påbörja de sista förberedelserna inför helgens dubbla slalomtävlingar. Torsdag förmiddag är det träning på plats och sedan vila fredag. Lördag smäller det och vi hoppas det slår gnistor om de svenska stjärnorna på plats. 

Truppen Levi 21–21 november:  Estelle Alphand, Åre SLK, Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Sara Hector, Kungsbergets AK, Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK, Sara Rask, Sollentuna SLK, Moa Boström-Mussener, Uppsala SLK, Hanna Aronsson Elfman, Kils SLK.

DIGITAL PRESSTRÄFF MED  LAGET I LEVI

Torsdag 19 november klockan 14.00 (svensk tid)

Anmälan till: This is a mailto link

Inbjudan till träffen skickas torsdag förmiddag. 

Kontaktperson i Levi:

Lars Melin, landslagschef alpint & skicross: +46 (0) 70 637 10 11 

För ytterligare information:

Peter Albertsson, kommunikationschef alpint & skicross: +46 (0) 70 397 00 92

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info