Hoppa till sidans innehåll

Axel och Julia vinnare i ÄJSM

29 FEB 2020 15:51
Axel Lindqvist, Sundsvall och Julia Digerfors, Sollentuna. Det är årets vinnare av ÄJSM i slalom. Under lördag avgjordes allt i Almåsa där det bjöds högkvalitativa slalomtävlingar.
  • Uppdaterad: 29 FEB 2020 15:51

De båda tävlingarna som utgjorde ÄJSM var samtidigt vanliga internationella tävlingar och det var hög klass på startfältet och då framförallt på herrsidan där såväl världscup- som europacupmeriterade åkare fanns med.

Storklintens Kristoffer Jakobsen fick ikläda sig rollen som favorit på herrsidan och det blev en riktigt batalj mellan honom och Duveds Tobias Hedström. Den sistnämnda tog ledningen i det första åket, sedan gjorde Jakobsen ett mycket starkt andraåk där han var överlägset snabbast, men forceringen räckte inte riktigt ända fram, utan Tobias kunde vinna med minsta möjliga marginal. Med en hundradels marginal kunde han segra och bakom denna duo kom Sundsvalls Axel Lindqvist in på tredje plats. Vilket i sin tur innebar att Axel tog hem ÄJSM-titeln då såväl Hedström som Jakobsen faller för åldersstrecket i det mästerskapet.

Vemdalens Alfred Olsson som var sexa i tävlingen tog hand om silvret i ÄJSM och sedan gick bronset till Täbys Erik Voss-Schrader.

På damsidan kunde ingen hota Sollentunas Julia Digerfors som grundlade sin seger med ett bra första åk.  Hedda Martelleur, Uppsala var snabbast i det andra åket, men hon räckte inte riktigt fram utan Julia kunde vinna med 47 hundradelars marginal. I och med att båda åkarna är födda 2001 faller de inom ramen för ÄJSM vilket innebar att de tog han om guld och silverpengen.

Sundsvalls Nellie Pierre var trea i tävlingen men i mästerskapet faller hon för åldersstrecket. ÄJSM-bronset gick till femteplacerade Matilda Edvinsson från Kiruna.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info