Hoppa till sidans innehåll

Blev sina egna tränare under pandemin

08 JAN 2021 08:48
Kommande helg är det dags för säsongens första FIS-tävlingar i Sverige. Lång tid av träning övergår till tävlingsverksamhet och hur förberedelserna bedrivits skiljer sig. I Funäsdalen finns sex åkare som när pandemin slog till blev sina egna tränare.
  • Skapad: 08 JAN 2021 08:48

– Min tanke var att den här säsongen skulle jag bo och jobba i Funäsdalen och träna med Pinnens racing. Men när pandemin slog till ställdes den träningen in och då är vi ett gäng som ändå ville träna och då tog vi tag i det själva, säger Benjamin Uhras.

Åkarna har olika klubbtillhörighet. Det som förenar gruppen är att de bor och jobbar i Funäsdalen och vill fortsätta att träna skidåkning. Fem kompisar som var inne på samma linje. Sagt och gjort, gänget lånade ihop käppar och borrmaskiner och sedan var det bara att sätta banan och börja träna. 

– Vill rikta ett stort tack till Hamra för all den hjälp som vi fått. Även klubbar som varit här på plats och tränat och som vi kunnat samarbetat med och lånat material av ska ha ett stort tack, säger Benjamin.

Han själv är på väg tillbaka efter skada och har siktet är inställt på comeback och att vara tillbaka i slutet av januari, målsättningen är att så bra som han kan, satsningen som han gör är 100 procentig och initialt är det FIS tävlingar och Alpine Elite Tour som är i fokus.

Åkarna som laddat och skött sin egen träning är, bilden från vänster: Noah Rask, Ada Tengå, Benjamin Uhras, Edvin Öhman, Oskar Lund. På bilden saknas Tova Ahlenius.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info