Hoppa till sidans innehåll

Bra första – sämre andra i Italiens EC

24 FEB 2020 13:43
Svenska damerna som är i Folgaria, Italien och kör Europacup hade en mindre lyckad avslutning på tävlandet under måndag. Tre åkare topp tio efter första åket, som sedan blev en åkare topp åtta i slutresultatet.
  • Uppdaterad: 24 FEB 2020 13:43

Sara Rask, Sollentuna fyra, Jonna Luthman, Åre sexa och Hanna Aronsson Elfman på tionde plats efter första åket.

Det var med andra ord upplagt för ett riktigt trevligt andra åk, med god chans till avancemang för damerna som skämt bort oss med framskjutna placeringar den här säsongen.

Men av det blev intet, samtliga i nämnda trio tog hissen nedåt i resultatlistan i det andra åket och när tävlingen summerades var Sara bäst med en 8:e plats, Hanna och Jonna var 22 och 23.

Hilma Lövblom,Täby,  klättrade en placering i andra åket och kunde inkassera poäng med plats 30, vilket ändå innebar fyra åkare på poängplats. Men förväntningarna är högre med tanke på tidigare insatser för att det ska bli godkänt i slutbetyg för nämnda kvartett. 

Bakom dessa tre, svarade övriga åkare för ett visst avancemang i det andra åket.

Ida Dannewitz, Uppsala och Liv Ceder, Sollentuna landade strax utanför poängplats som 34 och 35. Moa Boström Müssener, Uppsala 43 och Michelle Kervén Huddinge 46.

Mina Furst Holtmann, Norge tog sin andra raka seger i Folgaria, fransyskan Doriane Escane tvåa och på tredje plats hamnade Ana Bucik, Sloveninen.

Om tre dagar får damerna en ny chans när det väntar två nya storslalomtävlingar i Europacupen i slovenska Krvavec 27–28 februari.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info