Hoppa till sidans innehåll

Covid-19 ändrar alpina landslagets planer

17 MAR 2020 14:09
Träning- och tävlingsstopp fram till 29 mars gör alpina landslagets tränares situation annorlunda. Men tiden finns där och kommer användas till bland annat särskilda utbildningsinsatser och utveckling av utvärderingsverktyg via webben.
  • Skapad: 17 MAR 2020 14:09

– Normalt sett brukar vi ha svårt att få tid med dylika utbildningsinsatser under säsong men med rådande läge så ser vi det som en möjlighet att göra någonting bra av en i övrigt mycket sorgsen situation, säger alpine chefen Tommy Eliasson Winter.

 Samtliga anställda tränare i alpint och skicross kallades till ett web-möte under tisdag där planer för kommande tid och ett utbildningspaket rörande den alpina rörelsens nya plattform alpineski.se samt ett nytt verktyg för individuell utvärdering presenterades. I och med att samtliga tränare ska befinna sig på hemmaplan och ska vara så åtminstone fram till 29 mars, är grundtanken att köra utbildningen via webben. Jonas Enqvist, (ansvarig för forskning och utveckling) har tillsammans med Lars Melin och Anna-Karin Jeijlid (utbildningsansvarig), jobbat fram en struktur för internutbildning via webben, som både handlar om att analysera och utveckla åkare, till en utbildningsdel där tränarna själva ska se över sin egen situation, livsstil och ledarskap.

 – Utbildning, utvärdering och reflektion kring landslagets verksamhet är ett viktigt inslag i vårt utvecklingsarbete och vi har senaste åren arbetat fram en ny plattform som vi ska jobba efter genom alpineski.se. Sedan är det alltid viktigt med utbildning, dels för att höja kompetensen rent tekniskt, lära oss av varandra och utveckla svensk skidåkning. Minst lika viktigt, kanske än viktigare är sedan utvecklingen av ledarna och oss som organisation. Vi jobbar kontinuerligt med att bli bättre på alla plan och nu har vi tid att lägga extra resurser på de delarna, säger Tommy.

 En digital utbildning är i och för sig ingenting nytt, men att göra den i stor grupp och på det sättet blir lite av en utmaning.

– Ska bli väldigt intressant, men det är många gånger vid sådana här tillfällen när du tvingas testa lite nya grepp som du hittar framtidens verktyg och arbetsmodeller. Vår förhoppning är att vi kommer lära oss mycket av den här tiden vi har framför oss  trots att det i övrigt känns lite deppigt just nu, säger Jonas Enqvist ansvarig för utbildningsinsatsen.

 Fram till 29 mars bedrivs ingen tränings- eller tävlingsverksamhet för landslagets grupper. Då kommer nytt besked från Svenska Skidförbundets alpina ledning om framtida riktlinjer.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info