Hoppa till sidans innehåll

Dannewitz skadad – missar premiären i St. Moritz

02 DEC 2020 14:31
Lin Ivarsson och Ida Dannewitz skulle starta i St. Moritz super-G, Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen i Santa Caterinas storslalom, men kvartetten världscupåkare har devalverats till en trio. Ida är skadad och är borta fram till årsskiftet.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2020 14:31

Efter lång tid av förberedelser är det äntligen dags för de fartåkande damerna att göra säsongsdebut i världscupen. St. Moritz bjuder in till dubbla super-G, 5–6 december.

Men Lin Ivarsson, Åre SLK kommer vara ensam svenska på start. Under träning i Sulden, Italien skadade sig Ida Dannewitz, Uppsala SLK så allvarligt i ett knä att hon knappast är tillbaka i pisterna före januari.

Ida undersöktes först på plats i Österrike och enligt den undersökningen fanns inga kors- eller ledbandskador, men att hon fått ett bone bruise.

– Det innebär mikrofrakturer i benet precis under ledytan. Omfattningen avgör rehabiliteringstiden, men vi kan nog redan i dag slå fast att Ida inte kommer tävla någonting före jul, säger landslagets läkare Jakob Swanberg.

Ida reste under onsdag hem till Sverige. Besviken över att inte kunna åka i St. Moritz, där hon under fjolåret tog sina första världscuppoäng med en 23:e plats.

– Det känns verkligen sådär. Vi har haft bra träning och grym uppladdning utifrån de förutsättningar som varit, men så händer det här, säger Ida.

Det var under super-G träning som olyckan var framme. Ida kraschade i en sväng och gjorde illa sitt högra knä och nu väntar ytterligare undersökningar.

– På fredag ska jag till Sophia Hemmet, träffa läkare och fysiolog, sedan får vi se hur programmet framåt kommer se ut. Men jag är inställd på att det inte blir några tävlingar före årsskiftet, säger Ida.

I Idas frånvaro blir Lin Ivarsson, Åre SLK ensam svenska på start i St. Moritz Världscup. Men sedan har vi också ett herrlag, där duon Rönngren och Jakobsen är i hetluften då det stundar dubbla världscupstorslalom i Santa Caterina, Italien under lördag och söndag.

Trupperna: St. Catarina, storslalom, herrar: Mattias Rönngren, Åre SLK, Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp. Damer, super-G St. Moritz: Lin Ivarsson, Åre SLK:

För ytterligare information:

Peter Albertsson, kommunikationschef: +46 (0) 70 397 00 92

Foto: Bildbyrån

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info