Hoppa till sidans innehåll

Digital mediadag i pandemins fotspår

30 OKT 2020 17:39
Varje höst är det stor medial upptakt då grenar inom Svenska Skidförbundet träffar svensk press. Årets träff för bland annat alpint och skicross blev annorlunda, en digital variant i spåren av pandemin.
  • Skapad: 30 OKT 2020 17:39

Mediadagen för svensk skidåkning är ett klassiskt återkommande vintertecken och i normala fall brukar träffen husera i partnern Vattenfalls lokaler i Stockholm. Svensk press får möjligheten att under en dag träffa svenska landslagsåkare, presskonferenser och enskilda möten avlöser varandra. Det Intervjuas om allt från försäsong, skadestatus till kommande Världscup och givetvis även stundande mästerskapstävlingar.

Men torsdagens rekommendation från Folkhälsomyndigheten fick Svenska Skidförbundet att göra en snabb rockad. Istället för fysisk sammankomst i Stockholm, ställdes allt om till en digital variant där det under fredag var presskonferenser och enskilda samtal mellan åkare och journalister.

Inte lika familjärt, inte lika stora möjligheter till spontana möten och intervjuer, men den digitala varianten fungerade alldeles utmärkt. I fyra timmar under fredag eftermiddag fick Näslund, Swenn-Larsson, Köll, Jakobsen och resterande landslagsåkare ge sin syn på det som varit, men framförallt ge sin bild av mål och förväntningar på kommande säsong.

Såväl alpina- som skicross-landslaget befinner sig förtillfället i Sverige för att träna. I norra delen av landet finns snö och kyla bland annat i Storklinten, Boden. Även Idre har igång sin verksamhet.  Väderapparna studeras flitigt i hopp om lägre temperaturer och möjlighet till mer snötillverkning. För när vi kommer till verksamhet i backar och banor, då är det svårt att ställa om och förlita sig på en digital lösning.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info