Hoppa till sidans innehåll

Dubbla pallplatser för Sundin

20 FEB 2020 13:55
Olle Sundin, Djurgården fortsätter att åka bra skidor. Dubbla pallplatser i FIS-tävlingar i italienska Sella Nevea där han under torsdag var trea i en super-G.
  • Skapad: 20 FEB 2020 13:55

Ett helt gäng svenskar är på plats i Sella Nevea för störtlopp-, kombination- och dubbla super G-tävlingar och den som lyckats bäst är utan tvekan Olle Sundin.

I den inledande störtloppstävlingen var han femma, endast nio hundradelar från tredjeplatsen. Åre SLK:s Filip Platter körde där in på elfte plats tätt följd av klubbkompisen Zack Monsén som var tolva. Ingen av de övriga svenskarna var topp 30.

I kombinationstävlingen dagen efter visade Olle att hans slalomform håller i sig och återigen var han med och kämpade om platser på pallen och den här gången tog hans sig upp till tredje plats. Schweizaren Yannick Chabloz vann före slovenen Miha Hrobat som förövrgt stod som segrare i första dagens störtlopp.  Zack Monsén slutade på 17:e och sedan var Filip Platter 26. Inga övriga svenskar bland de 30 främsta.

Under torsdag var det super-G på programmet och då blev det fyra svenskar topp 20. Återigen var Olle Sundin bäst och ännu en gång fick han kliva upp på pallen efter tävlingen. Ny tredje plats efter slovenen Miha Hrobat som tog en ny seger och hans landsman Klemen Kosi som var tvåa. Alexanders Köll, Landskrona körde in som åtta, Filip Steinwall, IFK Lidingö slutade på en mycket fin 14:e plats och Malte Lindberg, Åre SLK slutade som 20. Inga övriga svenskar var bland de 30 främsta.

FIS-tävlingarna utför Canin-pisten i Sella Nevea avslutas under fredag med ytterligare en super-G.

Resultat från Sella Nevea: 

https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=AL&eventid=45785&seasoncode=2020

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info