Hoppa till sidans innehåll

Dubbla poängtävlingar för Hedström

01 FEB 2020 22:11
Tobias Hedström, Duveds IF, avslutade två dagars Europacuptävlande i Schweiz med att plocka poäng i lördagens avslutande kvällsslalom.
  • Skapad: 01 FEB 2020 22:11

Tobias blir allt stabilare desto längre säsongen går och tävlingar avverkas. I Jaun blev det poäng i båda slalomtävlingarna och Duvedsåkaren har nu varit på poängplats i sju Europacup den här säsongen och har ett register med imponerande bredd.

Vare sig det handlar om fart eller teknik, visar Hedström att han behärskar samtligs discipliner. Främsta resultat i Europacupen är kombinationstävlingen i Santa Caterina där han var trea, men lördagens 17:e plats visade att han stabiliserat sig på en ny nivå. Visserligen var han 13:e i Funäsdalens Europacupslalom i inledningen av årets säsong, vilket är personbästa. Men att två dagar i rad vara 23 och sedan 17, är ett tydligt bevis på att Tobias tagit ett kliv uppåt.

Efter tävlingarna i Jaun ligger Tobias på 34:e plats i totala Europacupen med 150 poäng och han har stora möjligheter att klättra. Redan kommande helg väntar två slalom i tyska Berchtesgaden och i mitten av februari är det super-G och kombination som står på programmet i italienska Sella Nevea.

Ingen av de övriga svenskarna som var på plats i Jaun lyckades ta några poäng. Närmast var Carl Jonsson, Klövsjö Alpina som var 36:a under lördag. Tobias Windingstad, Jönköpings SLK och William Hansson, Mälaröarnas ASK körde ur båda dagarna.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info