Hoppa till sidans innehåll

Hedström tog första poängen i EC-storslalom

18 JAN 2020 15:29
Tobias Hedström, Duveds IF svarade för en formidabel prestation när han med startnummer 68 körde in på 23:e plats i Kirchbergs Europacupstorslalom.
  • Skapad: 18 JAN 2020 15:29

Tävlingen blev mycket jämn där topp 30 slutligen rymdes inom 2,13 sekunder. Bäste svensk blev Mattias Rönngren, Åre Slk, som med två stabila åk slutade på en 13:e plats i det mycket starka startfältet. Stefan Brennsteiner, Österrike var snabbast och på andra plats landade landsmannen Patrick Feurstein, trea var tysken Stefan Luitz.

Tävlingen i Kirchberg fick flyttas från den ordinarie backen till Kitzbühel och inåkningshanget för Hahnenkamm. Det innebar att längden på storslalomen blev knappt 50 sekunder, vilket starkt bidrog till att tävlingen tidsmässigt blev oerhört jämn.

Tobias Hedström som för dagen hade startnummer 68 visade ingen som helst respekt för backe, underlag och motstånd i det första åket, utan slog sig in topp 30 med en 27:e plats. Det resulterade i bra startposition i det andra åket och Hedström såg till att förvalta även den möjligheten. Klättrade fyra placeringar och slutade som 23:a, 1,68 sekunder bakom vinnaren. Insatsen innebar att Tobias kunde plocka hem sina första Europacuppoäng i storslalom.

Mattias Rönngren gjorde även ett bättre andra- än första åk. Klättrade ett par placeringar och slutade som 13:e man. Tobias Windingstad som var tredje svensk till det andra åket slutade på en 47:e plats. Jesper Brändholm, Sälens IF var 70:e och William Hansson, Mälaröarna körde ur i det första åket.

Under söndag väntar ny tävling och nya möjligheter för svenska Europacuplaget i Kirchberg.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info