Hoppa till sidans innehåll

Edebo och Brändholm vinnare i Alpine Games

17 AUG 2020 16:40
Alexandra Edebo och Jesper Brändholm, där har ni vinnarna av Alpine Games 2020. Årets upplaga hade ett starkt inslag av vildmarksliv. Inledande fysiska tester gick över till delmoment under fjällvandring och ovan nämnda duo var starkast hela resan.
  • Uppdaterad: 17 AUG 2020 16:40

Det var aktiva i alpint- och skicross landslagstrupper som var med i tävlingen som inleddes med fysiska tester och tävlingsmoment i Åre. Sedan packades ryggsäckar med tält, sovsäckar och frystorkad mat och sällskapet gav sig ut på en lång fjällvandring där det under resans gång genomfördes olika tävlingsmoment där det gick att samla poäng.

Bland annat var medicinska partners Capio Artro Clinic på plats vid en station och höll utbildning i diverse skadeförebyggande och akutomhändertagande moment.

Ett kulturellt inslag i form av musik-quiz samt slottsbygge av sten var andra delmoment där det gick att tjäna poäng.

Alexandra och Jesper var med på hela resan och såg till att totalt samla på sig flest poäng. Tvåa blev Sandra Näslund, respektive David Mobärg och sedan på bronsplats återfanns Ida Dannewitz och Viktor Andersson.

När det gäller själva fysiska momentet var Anna Swenn Larsson och Jesper Brändholm de som var främst på dam- respektive herrsidan.

Sedan gick priset: Spirit of the game, till Hanna Aronsson och Lisa Nyberg. Duon visade under dagarna prov på precis vad priset initierar, då duon bland annat under fjällvandringen turades om att bära en kompis ryggsäck.

Årets upplaga av Alpine Games blev en tävling som bjöd på stor variation. Svett och fysisk aktivitet gick som en röd tråd under dagarna. Regn, dimma och frost var andra ingredienser. Allt kantat av solsken, skratt och det blev ett rejält avstamp som gav avtryck inför kommande uppgifter.

Bauhaus och Rawbike såg till att vinnarna belönades för sina insatser.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info