Hoppa till sidans innehåll

Efterlängtad leverans av Krille i Schladming

28 JAN 2020 22:27
Efter en rad slalomtävlingar, utan svenska resultat, har nu äntligen den negativa trenden vänt. Kristoffer Jakobsen tog sig ner båda åken och slutade på en efterlängtad 7:e plats, inför storpublik i Schladmings kvällstävling.
  • Skapad: 28 JAN 2020 22:27

Underlaget och regndimma i luften under första åket utmanade åkarna rejält. Snön varierade mellan mjukt och hårt vilket gjorde att det var svårt med inställningen av utrustningen, för flera av åkarna.

André Myhrer var inte nöjd efter sitt första åk och låg på 19:e plats, knappt två sekunder efter ledande hemmaåkaren Marco Schwartz, som behöll ledningen med startnummer 1.

– Just nu känner jag mig ganska besviken hade hoppats på mycket mer än så här. Farten är inte där helt enkelt, får hoppas att det blir ett andra åk, säger André Myhrer till SVT Sport.

Kristoffer Jakobsen som också haft det tufft och som missade det andra åket senast i Kitzbühel fick till ett bättre första åk ikväll. Vi fick se den ”gamla” Krille i banan, med startnummer 25 på bröstet, leverera ett kanonåk som gav en fin 11:e plats, 1.43 efter ledande Schwarz.

– Idag bestämde jag mig för att köra lite mer på gränsen. Det var en miss i början men jag är nöjd med insatsen. Jag tänkte att antingen så blir det en bra placering i första åket eller så åker jag ur, säger Jakobsen till SVT Sport.

Inför det andra åket hade dimman försvunnit och kvällskylan gjorde banan hårdare och mer jämn än i det första åket. Clement Noel (FRA) som är i storform, gjorde en miss i första och startade först i det andra åket, på plats 30. Noels fantastiska åk höll hela vägen till dess att Daniel Yule (SUI), som låg femma efter första, övertog ledningen.

Besvikelsen var tydlig för André, som inte heller fick till åkningen i andra och slutade på en 23:e plats.

Svensk glädje utbröt däremot när Kristoffer Jakobsen tog sig ner med ytterligare ett vågat åk i andra och bröt den negativa sviten, genom en mycket efterlängtad 7:e plats! Krille hade lite strul med en rem till benskyddet precis när han skulle ge sig iväg, men det var inget som störde honom synbart. En strålande glad Krille stod nere i målfållan efter åket och det hoppas vi få se mer av!

Tävlingen vanns av Henrik Kristoffersen (NOR) efter ett otroligt åk som startade med en kraftig miss i en hårnål. Hoppet så ut att vara ute men Henrik tog tillbaka ledningen i slutet av åket och korsade mållinjen 34 hundradelar före Alexis Pinturault (FRA) och 83 hundradelar före Daniel Yule (SUI) på tredje plats. Ledaren efter första åket, Marco Schwartz (AUT), upprepade tidigare fadäser i ledning, genom att göra ur banan efter knappt tio sekunder i andra åket.

Fyra slutade fransmannen Clement Noel, som stod för dagens uppåkning, från plats 30!

Svenska slalomgrabbarna får ett skönt break tills och det är dags för slalom och parallellstorslalom i Chamonix, Frankrike, 8-9 februari.

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info