Hoppa till sidans innehåll

Fartfyllt veckoslut med SM i Åre

05 FEB 2020 13:46
I fyra dagar, 6–9 februari kommer det att vara alpina SM i fartdisciplinerna i Åre och 80 deltagare från Skandinavien kommer att vara på plats.
  • Skapad: 05 FEB 2020 13:46

Långweekenden inleds under torsdag med träningsåk och sedan är det både SM och ÄJSM som ska avgöras 6–9 februari.

Störtlopp under fredag, sedan kombination på lördag och därefter avslutas helgen med super-G på söndag.

33 damer, varav 31 från Sverige är anmälda till damernas störtlopp och där ska det bli intressant att se om Edsåsdalens Karin Edfalk har kunnat konservera formen från fartveckan i Norge och de norska juniormästerskapen där hon firade stora triumfer.

På herrsidan är det 56 anmälda och 44 av dessa är från Sverige. När det gäller favoritskapet får det delas det mellan Europacupmeriterade åkarna Zack Monsén, Åre SLK och Olle Sundin, Djurgårdens IF.

Damernas kombination är en öppen affär, men ska vi se till resultat under senare tid så visade Moras Alexandra Bauer och klubbkompisen Fanny Axelsson fin form i Norge härförleden, återstår att se om de kan prestera någonting liknande på hemmaplan.

Zack och Olle får ta på sig favoritskapet även i kombinationen, men det är mycket som ska stämma för att lyckas i både fartdelen och teknikdelen. I kombinationen finns det alltid utrymme för överraskningar, både på dam- och herrsida. I startlistan finns många intressanta yngre åker som mycket väl kan slå till under lördag.

SM-dagarna avslutads med super-G under söndag och har inte Sollentunas Liv Ceder klivit upp på pallen tidigare under SM, talar mycket för att hon kommer kunna göra det i den här disciplinen. Tvåa på SM 2019 och i år är inte skadade Lisa Hörnblad med.

Med risk för att vara tjatig, men på herrsidan får Olle och Zack ta på sig favoritskapet även här, men det finns gott om utmanare, inte minst från västra grannlandet Norge. Även ett par yngre svenska åkare som körde mycket bra under fartveckan i Norge ska bli intressanta att följa.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info