Hoppa till sidans innehåll

Fartsatsningen Team Åre 2019 – en sammanställning

09 MAR 2020 10:46
Hösten 2015 lanserade vi, tillsammans med BAUHAUS, fartsatsningen Team Åre 2019 – en femårig satsning för att öka bredden inom svensk alpin skidåkning och förbättra förutsättningarna totalt sett. Här kommer en sammanställning av våra erfarenheter.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2020 10:46

Genom att skapa en plattform för Sveriges alpina skidtalanger där vi erbjöd dem ökade träningsmöjligheter och bättre förutsättningar önskade vi få fram mer kompletta tävlingsåkare.

Ett ökat intresse bland åkarna skulle även motivera fler föreningar att arrangera farttävlingar. Övertygelsen var även att vi genom att; ge våra utförsåkare möjlighet att åka fler grenar, stimulera till större allsidighet och kompetens, skulle öka våra möjligheter att vara konkurrenskraftiga i samtliga discipliner.

Satsningen syftade också till att bygga starka förebilder för att inspirera de yngre åkarna. Team Åre 2019 ville dels främja bredden och dessutom ge individuellt stöd till de åkare som presterat internationellt, eller kommit en bit på vägen, för att stärka deras möjligheter att nå den absoluta världseliten.

Det övergripande målet var att skapa en förändring av åkarnas tankesätt, där fler skulle inspireras och tro att det faktiskt var möjligt att satsa på fartdiscipliner.

Ett antal ambitiösa resultatmål sattes upp för projektet, vi ville genom detta visa vår vilja att satsa högt och inte minst våga tänka stort!

Läs hela rapporten

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info