Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Thomas Bachun

Favorit i repris för Jakobsen

22 DEC 2020 22:06
Kristoffer Jakobsen, Storklinten AK Skalp, gjorde det igen. Var återigen snabbast i ett andra åk och i Madonna di Campiglios världscupslalom räckte det till en topp tio placering.
  • Skapad: 22 DEC 2020 22:06

Första åket var stabilt, inga misstag och kändes som ett riktigt säkerhetsåk. Det räckte till en 26:e plats och därmed också ett bra startnummer i andra åket.

Underlaget i Madonna di Campiglio var utslagsgivande, det vill säga att desto högre startnummer, ju besvärligare och mer problematiskt blev det. Situationen var liknande i måndagens tävling i Alta Badia, men frågan är om inte snön i Madonna var snäppet vanskligare.

I det andra åket med omvänd startordning hade Jakobsen skaffat sig ett ypperligt utgångsläge när han gick som nummer fem i ordningen, men i motsatsen till tävlingen i måndags blev ledningen kortvarig. Veteranen Grange från Frankrike var 25 efter första åket och såg till att vara före Kristoffer när han skar mållinjen i åk nummer två.

Men sedan började den stora klättringen. 16 placeringar förbättrade sig Kristoffer, slutade på en tionde plats och såg återigen till att vara snabbast i det andra åket, en hundradel kvickare än just Grange som klättrade 19 placeringar och slutade sexa.

En annan åkare som också såg till att klättra ordentligt var norrmannen Henrik Kristoffersen, efter ett för honom misslyckat första åk var han på 12:e plats och återigen såg det ut som att det inte på något sätt skulle bli HK:s afton. Men i det andra visade Henrik varför han är en av världens absolut främsta slalomåkare. Möjligen att setupen var en annan, men hans åkning var också av betydligt bättre kvalitet än det vi såg både i Alta Badia och under första åket i Madonna. Norrmannens framfart räckte till seger och på pallen fick han sällskap av landsmannen Sebastian Foss Solevag, som gick in som tvåa. Alex Vinatzer såg till att hemmanationen Italien fick anledning att jubla när han slutade trea.

Andra svensk i tävlingen, Jesper Brändholm, Sälens IF, hade startnummer 62 och gick in på 53:e plats. 

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info