Hoppa till sidans innehåll

FIS-tävlingar får SM-status

02 DEC 2020 10:44
17–20 december är det planerat för fyra FIS-tävlingar i Duved. Två av dessa kommer även få SM-status, då mästerskapstävlingarna 2020 ännu inte är avgjorda.
  • Skapad: 02 DEC 2020 10:44

Det kommer att arrangeras två slalom och sedan två storslalom och tävlingarna som får SM-status avgörs 18/12 och 19/12.

Tävlingarna arrangeras enligt riktlinjer från Folkhälsomyndigheten med rekommendationer om möjlighet att bedriva elitidrott på högsta nationella nivå.

Samtliga fyra tävlingar kommer ha ett anmälningstak på 50 svenska åkare. Det upprättas en reservlista till samtliga tävlingar, som strikt baseras på ranking. Vilket innebär att det är av största vikt att åkare som är anmäld, men av någon anledning får förhinder att starta, meddelar det till arrangörerna omgående eller senast före lagledarmöte. Innan anmälningstiden har gått ut ska åkaren avanmäla sig via tävlingskalendern

De två tävlingarna som inte har SM-status är även öppna för utländska åkare, i enlighet med FIS-regelverk. Utländska åkare kommer inte räknas in i de 50 svenska åkare som får starta.

Slalomtävlingarna i Duved arrangeras av Östersund-Frösö slalomklubb, storslalom dito är ett samarrangemang mellan Edsåsdalens SLK och Östersund-Frösö slalomklubb.

Viktigt att alla visar respekt och följer de regionala och nationella rekommendationer som Folkhälsmyndigheten presenterat gällande den pågående pandemin av Covid-19. Se även Svenska Skidförbundets information och riktlinjer. 

Ytterligare information om tävlingarna finns på respektive tävlingsinbjudan – se tävlingskalendern.

Före årsskiftet arrangeras inga ytterligare FIS-tävlingar i Sverige. 

Tävlingsprogrammet för FIS i Sverige är från och med 1 januari 2021 i dagsläget oförändrat. Information om eventuella justeringar kommer fortlöpande publiceras på skidor.com.

Program FIS/SM-Duved 17–20 december:

17/12 slalom, Duved, FIS

18/12 slalom, Duved, SM

19/12 storslalom, Duved, SM

20/12 storslalom, Duved, FIS

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info