Hoppa till sidans innehåll

Fortsatt poängjakt för Ida och Lin världscupen

11 JAN 2020 19:56
Damernas världscup är på plats i Altenmarkt-Zauchensee, Österrike för störtlopp och alpin kombination i helgen. Lin Ivarsson, Åre SLK och Ida Dannewitz, Uppsala SLK jagade nya världscuppoäng, men tyvärr lyckades ingen av tjejerna nå topp 30 idag.
  • Skapad: 11 JAN 2020 19:56

Efter två dagars störtloppsträning var det idag dags för tävling med besvärlig dimma som ställde till det lite för tjejerna. Efter ett par pauser lyckade arrangören till slut slutföra tävlingen med Corinne Suter (SUI) som vinnare, för första gången i världscupkarriären.

Lin Ivarsson och Ida Dannewitz genomförde tävlingen med liknande resultat som under träningsåken men hade nog hoppats på att ta poäng som topp 30. Lin slutade på en 44:e plats, 3.61 sekunder efter vinnaren. Ida landade på 51:a plats vilket var en besvikelse efter att ha varit som bäst 34:a under första träningsåket.

Imorgon söndag 12 januari är det dags för alpin kombination, där tre svenska tjejer står på start. Förutom Lin och Ida så finns även Jonna Luthman, Åre SLK på plats för att slåss om poäng genom ett åk vardera av Super-G och Slalom.

Ida Dannewitz har en 2:a plats från Europacupens alpina kombination i Kvitfjell (NOR) i början av december och vi vet att hon är en stabil slalomåkare så vi håller tummarna för henne och de andra tjejerna imorgon!

Den alpina kombinationstävlingen går att se på SVT1 imorgon och tiderna som gäller är 09:15 för första åket och 11:45 för andra åket.

Skribent: Joar Båtelson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info